Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

ZELENORTSKI OTOKI
(skupinski odhod)

ODHOD 23.2.2019 – 8 DNI
ZAGOTOVLJEN ODHOD

Datumi odhodov: 23.2., 6.4., 27.4.
Čas potovanja:8 dni / 7 noči
Namjanjše št. potnikov: 15
LET IZ BERGAMA, SKUPINSKI ODHOD

KRATEK OPIS POTOVANJA: Skupina zelenortskega arhipelaga leži med Afriko, Ameriko in Evropo ter predstavlja najbolj zahodno točko Afrike. Otoki vas bodo navdušili s svojo neokrnjeno naravo, živahno mešanico afriške in portugalske kulture in izvrstno kulinariko. Poseben pečat potovanju zagotovo dajejo prijazni domačini, skrite vasice in odmaknjenost ter spokojnost, katero skupaj obudi občutek tropske edinstvenosti. Zelenortski otoki so za vsakogar željnega drugačnosti.

V CENO JE VKLJUČENO: avtobusni prevoz Ljubljana– Bergamo – Ljubljana, letalski prevoz Bergamo – Sal – Bergamo, letališke takse in pristojbine, transfer letališče – hotel – letališče, nastanitev v dvoposteljni sobi standard suita, ALL INCLUSIVE po programu hotela, vizum, slovenski predstavnik.

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BERGAMO–SAL
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča. Polet letala predvidoma v popoldanskih urah. Po pristanku sledi vožnja do vašega obalnega letovišča. Nastanitev in nočitev.

2. dan: SAL
Prosto za počitek, spoznavanje resorta in raziskovanje bližnje okolice.

3. dan: SAL
Prosto za hotelske dogodivščine ali pa se z nami (za doplačilo) podajte na izlet, ki ga imenujejo tudi »Vulkan zdravja«. Zapeljali se boste do mirujočega vulkana, kjer se nahajajo znane soline Pedra de Lume. V tem fascinantnem in edinstvenem okolju bo strokovna ekipa Wellnes centra poskrbela za vašo popolno sprostitev. Program dobrega počutja je sestavljen iz 3 delov: talasoscrub (masaža s pilingom iz naravne soli iz vulkana), fangoterapija (blatna kopel) in talasoterapije (kopanje v vulkanskem kraterju). Po končanem tretmaju boste prejeli še skodelico vročega čaja. Vrnitev v hotel.

4. dan: SAL
Prosto za razvajanje v hotelu ali pa se z nami podajte na celodnevno Safari turo po otoku (za doplačilo). Z mini busom boste odkrivali najbolj zanimive kotičke otoka Sal: naravni rezervat Murdeira Bay, kjer je čudovit razgled na »Levjo goro«; ogled glavnega mesta Espargos, kjer boste lahko nakupovali v tipičnih trgovinicah in dobili občutek kako domačini živijo. Ogled ribiške vasice Palmeira in naravnega bazena Buracona, kjer se voda neprestano obnavlja. Pot vas bo vodila do Pedra de Lume, mirujočega vulkana, ki je eden najbolj slikovitih krajev na otoku. Zaradi vdiranja vode, so v notranjosti kraterja nastale soline, iz katerih še danes pridobivajo sol. Po želji se lahko v solinah tudi okopate. Sledi kosilo v restavraciji s čudovito lego in pogledom na soline. Vožnja do Sharks Bay–a, kjer si boste lahko od blizu ogledali morske pse. Za konec izleta pa še postanek na Punta Preti, priljubljeni plaži surferjev z vsega sveta. Vrnitev v hotel.

5. dan: SAL
Dan prost za počitek.

6. dan: SAL
Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite s štirikolesniki in se skupaj s izurjenim vodnikom popeljete po slikoviti okolici Santa Marie, oaze Berona in puščavske planjave Algodosiro ter sipine Ponte Preta. Vrnitev v hotel.

7. dan: SAL
Prosto za zadnje užitke na soncu in plaži. Od otoka Sal se lahko poslovite na izletu s katamaranom »Bazof« (za doplačilo): sproščeno popoldne na morju
s katamaranom Bazof in prekrasnim razgledom na »Levjo goro«. V turkizni vodi se boste okopali in snorkljali ter naučili lovit ribe po Caboverdsko. Zvečer vam priporočamo obisk mesteca Santa Maria, kjer boste spoznali še očarljivo nočno življenje in se prepustili kreolskim ritmom.

8. dan: SAL–BERGAMO–LJUBLJANA
V popoldanskih urah vožnja na letališče in polet letala proti Bergamu, kjer boste pristali predvidoma v poznih večernih urah. Sledi avtobusni prevoz v Ljubljano.

Obvezna doplačila

Na kraju samem:
⦁ turistična pristojbina 2,20 EUR/os/dan
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
⦁ premium suita (cena na teden na sobo) 160,00 EUR
⦁ premium suita 2 spalnici (cena na teden na sobo) 260,00 EUR
⦁ junior suita (cena na teden na sobo) 445,00 EUR
⦁ enoposteljna soba 240,00 EUR/osebo
⦁ royal suita (cena na teden na sobo) 660,00 EUR
⦁ standard suita 2 spalnici (cena na teden na sobo) 140,00 EUR
Popust
⦁ otrok do 2 let – brezplačno
(v primeru 1 odrasle osebe in otroka do 2 let se upošteva doplačilo za 1/1 sobo)


Dodatna ponudba


Doplačila ob prijavi:
⦁ premium suita (cena na teden na sobo) 160,00 EUR
⦁ premium suita 2 spalnici (cena na teden na sobo) 260,00 EUR
⦁ junior suita (cena na teden na sobo) 445,00 EUR
⦁ enoposteljna soba 240,00 EUR/osebo
⦁ royal suita (cena na teden na sobo) 660,00 EUR
⦁ standard suita 2 spalnici (cena na teden na sobo) 140,00 EUR
Opozorilo
⦁ OBVEZNO DOPLAČILO ob prijavi za gorivo za mesec FEBRUAR 45 EUR/osebo
⦁ obvezno doplačilo za gorivo bo znano najmanj 20 dni pred odhodom
⦁ za potovanje je potreben slovenski potni list, veljaven še najmanj 7 mesecev od začetka potovanja.
⦁ Po podatkih MNZ od 1. 1. 2019 za državljane EU držav viza ni potrebna.
⦁ program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni. Ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 3 mesece od dneva zaključka potovanja.

 

Fakultativni izleti


(plačilo predstavniku na kraju samem)
⦁ Vulkan zdravja: Cena od: 40 EUR/osebo
⦁ Safari tura po otoku: Cena od 40 EUR/osebo
⦁ Moto quad: Cena od: 35 EUR/osebo
⦁ Izlet s katamaranom »Bazof«: Cena od: 49 EUR/osebo Cena vključuje: pijačo in prigrizke

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

Close Menu