Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Zelena Irska z Aranskimi otoki

ODHODI: 12. julij, 13. avgust 2020

ZAGOTOVLJENO

Živahni Dublin in barviti Galway, mesto ozkih uličic in številnih pravih irskih pubov; samotni Aranski otok Inishmore, razčlenjena zahodna obala s peščenimi zalivi polotoka Dingle, kjer so snemali legendarni film “Ryanova hči”, kraška kamnita pokrajina Burren in Moherske pečine−naravni fenomen, viktorijanska posest Muckross, mogočni Rock of Cashel, zibelka zgodnjega krščanstva in čudoviti vrtovi Powerscourt, višavje Wicklow, prizorišče snemanj številnih filmskih ekip, knjižnica Trinity College z rokopisi Book of Kells, imeniten Guinnessov muzej.

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Prevoz: letalo

Naša dodana vrednost

 • direktni leti iz Zagreba v Dublin, transferji vključeni v ceno
 • izbrani hoteli 3* na dobrih lokacijah
 • živahna Dublin in Galway
 • z ladjico na Aranski otok Inishmore
 • po polotoku Dingle
 • Moherske pečine
 • Rock Of Cashel- zibelka keltsko krščanske kulturne dediščine
 • muzej irske podeželske stavbne dediščine na posesti gradu Bunratty
 • skozi Višavje Wicklow
 • čudoviti vrtovi Powerscourt

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−ZAGREB–DUBLIN−ATHLONE−GALWAY
Jutranji prevoz do letališča Zagreb. Direktni let v prestolnico Republike Irske. Po pristanku avtobusni panoramski ogled mestnih znamenitosti: popeljali se boste ob bregovih reke Liffey, skozi največji mestni park Phoneix, mimo imenitnih pročelij aristokratskih hiš jurijanskega Dublina … Po krajšem postanku vožnja skozi osrčje zelenega otoka, do mesta Athlone, ki leži ob najdaljši irski reki Shannon in naprej proti skrajnemu zahodu otoka do Atlantika. Prispeli boste v slikovito mesto Galway, ki ima rahel pridih Španije. Poseben utrip mesta boste doživeli na sprehodu po ozkih uličicah s številnimi živahnimi pubi. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: GALWAY−ROSSAVEAL−OTOK INISHMORE−ROSSAVEAL−GALWAY / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja ob zalivu Galwaya do Rossaveal, kjer se boste vkrcali na trajekt in po slabi uri vožnje prispeli na največjega od treh Aranskih otokov, otoka Inishmore. Raj za sprehajalce, kamnita pokrajina, piš vetra in vonj po Atlantiku. Obisk centra Dun Aengus; v bližini na robu strme pečine stoji najveličastnejši pomnik daljne preteklosti−velika, na skale naslonjena prazgodovinska utrdba. Lahko si boste sposodili kolo ali pa pokramljali s prijaznimi domačini v enem od pubov v Kilronanu, glavnem mestu otoka. Popoldne prek Galwayskega zaliva vožnja na »celino«. Večerja in prenočevanje. V primeru zelo slabega vremena ta dan celodnevni izlet po šotni pokrajini Conemara, kjer so doma škratje in v divjini žive Conemara poniji. Ogled Kylemore Abbey, nekoč graščine angleškega industrialca Sir Mitchela v dolini pogorja Twelve Pins. V spokojnosti, ob jezerskem nabrežju in v zavetju čudovitih vrtov že več kot 90 let s posestjo upravljajo sestre Benediktinke.

3. dan: GALWAY−GRAD DUNGUAIRE−BURREN−BLACK HEAD−DOOLIN−MOHERSKE PEČINE−ENNIS–BUNRATTY−LIMERICK / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja proti jugu. Za seboj boste pustili Galwayski zaliv in se popeljali mimo tipične stolpne hiše na Irskem, gradu Dunguaire. Vožnja proti prav posebni pokrajini narodnega parka Burren, znani po zanimivem rastlinju. Skalnata pokrajina Burren je irski kraški fenomen. Ob divji obali boste odkrivali majhne vasice, ki so bile zapuščene med obdobjem velike lakote v 19. st. Ena takih je Doolin, kjer je doma irska glasba. Pubi zaživijo predvsem v poletnih mesecih, ko tam poteka glasbeni festival. Pot boste nadaljevali do Moherskih pečin, veličastnega prepadnega skalovja, ki je dom številnim pticam. Z več kot 200 m visokih in 8 km dolgih pečin je prav posebno doživetje gledati pod seboj modrino Atlantika. Morda se pred vetrom skrijete v varno zavetje stolpa O’Brian. Na poti po grofiji Clare se boste ustavili v kraju Bunratty, kjer je urejen zanimiv muzej na prostem. Tam je na ogled stavbna dediščina irskega podeželja, od enostavnih kmečkih hiš do bogatih domačij. Ogledali si boste obnovljen normanski grad, nekoč v lasti grofov Thomond. Po ogledu pa proti Limericku, kjer se v morje izteče najdaljša irska reka Shannon. Od tam so Vikingi že v 9.st. odhajali na svoja osvajanja. Mesto je bilo anglo–normansko in kasneje irsko–angleško. Nastanitev v hotelu v okolici. Večerja in prenočevanje.

4. dan: LIMERICK−ADARE−TRALEE−POLOTOK DINGLE−KILLARNEY / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do slikovite vasi Adare in krajši sprehod med nizkimi hišami, kritimi s slamo. Naprej proti mestu Tralee, ki slovi po vsakoletnem lepotnem tekmovanju »Roža Traleeja«. Nedaleč od Castelmaineja boste zagledali že prve peščene plaže zaliva Dingle. Na Inch Beach so snemali čudovite prizore filma »Ryanova hči« z oskarjem nagrajenega režiserja Davida Leana. Nadaljevanje vožnje ob slikoviti obali polotoka Dingle, kjer so morske plitvine in visoki valovi pravi raj za deskanje na vodi. Najbolj spektakularna peščena plaža ob Atlantiku, pa vas bo pričakala v Slea Head. Mesto Dingle je bilo v nemirnih tudorskih časih središče trgovine s španskim dvorom, danes pa navduši s številnimi pubi, kjer domačini govorijo gelsko. Vožnja prek hribovja Slieve Mish do zaliva Brandon, kjer ob mirnem morju z malo sreče lahko v objektiv ujamete delfine, tjulnje ali celo kita. Skozi grofijo Kerry se boste popeljali do Killarneya. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

5. dan: KILLARNEY−MUCKROSS− CAHIR−ROCK OF CASHEL−KILKENNY / zajtrk, večerja
Zajtrk. Nedaleč od Killarneya navduši neogotska graščina na posesti Muckross House. Ogledali si boste aristokratsko posest z jezerom in urejenimi vrtovi, ki jih je obiskala tudi kraljica Viktorija. Vožnja proti grofiji Tipperary. Okolica slovi po poljedelstvu in živinoreji. Mimo številnih lepo urejenih kmetij in zelenih pašnih površin pot do Rock of Cashel. Ena najbolj slikovitih, najbolj fotografiranih in najpomembnejših arheoloških najdišč, kjer so vladali že keltski kralji, kjer je pokristjanjeval sv. Patrick in so imeli sedež cashelski grofje, preprosto navduši. Dotaknili se boste srednjega veka čisto od blizu. Nadaljevanje poti proti Kilkennyu. Mesto je nekoč tekmovalo z Dublinom za sedež vlade, cvetelo med 14. in 17. st. in hrani bogastvo srednjeveške in tudorske arhitekture. Nastanitev v hotelu. Zvečer sprehod po mestu, ki očara z vijugastimi ulicami in lenobno reko Nore. Obvezen obisk najstarejšega puba Kyteler’s Inn, hiše, kjer je v 13. st. živela Dama Alice Kyteler, obtožena zarot in čarovništva. Vrček temnega piva Kilkenny pa bo polepšal večer pred spanjem. Večerja v hotelu.

6. dan: KILKENNY−CARLOW−AVOCA−VIŠAVJE WICKLOW−POWERSCOURT−DUBLIN / zajtrk
Po zajtrku vožnja mimo Carlowa v dolino Avoca. V tkalskem središču sredi gozdnate pokrajine, katere lepota je navdihnila pesem Thomasa Moora »Srečanje voda«, je delavnica, kjer obiskovalci lahko opazujejo ročne tkalce pri delu. Nadaljevanje poti v višavje Wicklow, katerega hribovita pobočja, prekrita z vresjem in praprotjo so služila kot filmska kulisa številnim snemalnim ekipam. Ob samotnih šotnih planjavah se boste popeljali do najvišje ležeče vasi na Irskem−Roundwood. V vaškem pubu radi postrežejo z odlično irsko kavo. Vožnja do najlepših vrtov na Irskem, posesti Powerscourt, ki je bila eno od prizorišč snemanja zadnje filmske verzije » Grof Monte Cristo«. Po ogledu vožnja do Dublina. Nastanitev v hotelu. Možnost sprehoda po Temple Baru, najznamenitejši ulici Dublina s številnimi tipičnimi irskimi pubi in živo glasbo do zgodnjih jutranjih ur. Prenočevanje.

7. dan: DUBLIN / zajtrk
Zajtrk. Vožnja z mestnim prevozom / tramvajem in peš ogled prestolnice. Za začetek dneva ogled Trinity Collega, ki ga je ustanovila že tudorska kraljica Elizabeta l., da bi, kot je dejala: »Izobrazili neuke in kmečke Irce«. A pogoj univerzo Trojice je bila anglikanska veroizpoved. V zakladnici nenavadne knjižnice hranijo dragoceni rokopis Book of Kells in druge starodavne zapise. Ogled, nato pa srečanje z najbolj imenitno gospodično Dublina, Molly Malone; sprehod po znameniti nakupovalni ulici Grafton do mestne zelenice, Štefanovega parka in naprej proti katedrali Sv. Patricka, zaščitnika Ircev. Dekan katedrale je bil svoj čas tudi znameniti irski satirik, pisatelj Jonathan Swift. Zunanji ogled. Nato se boste zapeljali do pivovarskega muzeja Guinness Store House, kjer si boste ob zaključku obiska dan polepšali z vrčkom »žametnega zlata«. Prosto. Zvečer za doplačilo še doživetje irske družabnosti z večerjo ob živi glasbi, pesmi in plesu. Prenočevanje.

8. dan: DUBLIN−ZAGREB– LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče Dublin in direktni let proti Zagrebu. Po pristanku organiziran prevoz do Ljubljane.

CENA na osebo
od 1279 € 

Popust za zgodnje prijave

 • 30 EUR na osebo za prijave do 90 dni pred odhodom

Popust se upošteva ob potrditvi rezervacije do 90 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.

V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • 4 večerje
 • prevoz do letališča v Zagrebu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 190,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • večerja s folkloro in plesom v Dublinu 50,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba (op. št. enoposteljnih sob je omejeno) 235,00 EUR/osebo
 • vstopnine (Dun Aengus oz. Kylemore Abbey, obisk centra Moherske pečine, grad Bunrraty, Rock of Cashel, posest Powerscourt, Trinity College, dnevna vozovnica za mestni promet, Guinness Store House) pribl. 115,00 EUR/osebo
Popust za tretjo osebo
 • 30EUR za 3. osebo v 1/3

Triposteljne sobe so izključno na vprašanje. Končni izračun vam posredujemo ob potrditvi rezervacije.

Odkrita beseda
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom, v primeru nepredvidenih okoliščin in izrednih dogodkov si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med potovanjem in prilagoditve krajev nastanitev. Program bo ostal vsebinsko neokrnjen.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KOM