Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Neodkriti biseri Bosne

22. maj 2020 ali po želji skupine (3 dni/2 noči)

brezplačna odpoved DO 15.4.2020

* Velja za prijave na aranžmaje kjer je organizator TA Britannia Tours in ne zajema stroškov prijavnine odpovednega rizika in zdravstvenih zavarovanj v tujini.

 1. DAN: SLOVENIJA – BANJA LUKA (čevapčiči in pivo, večerja, nočitev)

Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Zagreba  in naprej do BANJA LUKE. Imenujejo jo tudi krajiška lepotica, mesto zelenih alej, mesto mladosti, športa in lepih žensk. Banja Luka je zgrajena na obeh obalah reke Vrbas, na mestu kjer divja, planinska reka preide v nižinsko reko na poti do svojega sotočja v reko Savo. Najprej si boste ogledali samostan Marija Zvijezda iz 17 stoletja, znanem po siru trapistu katerega skrivnost pridelave menih čuvajo že 200 let. Imeli boste možnost nakupa sira in ostalih zdravilnih zelišč in napitkov , ki jih pripravljajo v samostanu. V bližnji pivnici vas bodo postregli s porcijo »banjaluških« čevapčičev in vrčkom piva. Nadaljevanje ogledov znamenitosti z lokalnim vodnikom: trdnjava Kaštel, Muzej R.Srbske, Gosposko ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjaluška škofija, stavbo vlade RS, Muzej sodobne umetnosti. Sledi nastanitev v hotelu 3* ali 4*.  Prosto do večerje. Večerja in nočitev.

 1. DAN: BANJA LUKA – ETNO VAS LJUBAČKA DOLINA – KANJON REKE VRBAS – JAJCE – PLIVSKO JEZERO – BIHAČ (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev)

Po samopostrežnem zajtrku ne smete izpustiti sprehoda po znameniti tržnici v Banja Luki, kjer se dobi vse od igle do lokomotive. Po ugodnih nakupih nadaljevanje vožnje do Etno vasice Ljubačke doline. Vasica je postavljena kot muzej na prostem in spoznali boste blizu trideset objektov z več kot 5000 eksponati prinesenimi iz bližnjih vasi in krajev. V stari krčmi pa vas bodo razvajali z dobrotami izpod peke in domačim vinom. Zapeljali se boste po  kanjonu reke Vrbas do Jajc. Kraljevo mesto, ki mu lahko rečemo tudi mesto kamenja, svetlosti in vode je zgrajeno na točki, kjer se stekata reki Vrbas in Pliva. Prav na tej točki so nastali 17 metrski slapovi, ki se nahajajo v samem centru mesta in dajejo mestu poseben pečat. Tukaj je potekal med drugo svetovno vojno, 29. novembra leta 1943, tudi 2. kongres AVNOJa, na katerem je bila ustanovljena tretja jugoslovanska država. Vožnja do nekaj kilometrov zahodno od Jajca, kjer se nahajata Veliko in Malo Plivsko jezero. Veliko Plivsko jezero je dolgo 3,3 km in široko 660 metrov, maksimalna globina pa znaša 33 m. Malo Plivsko jezero je skoraj za polovico manjše. Med Velikim in Malim Plivskim jezerom se nahajajo majhni vodni mlini, ki so ohranjeni še iz srednjega veka. Vožnja do Bihača, nastanitev v hotelu 4*, večerja in nočitev

 1. DAN: BIHAČ – NARODNI PARK UNA – SLUNJ – SLOVENIJA (zajtrk, topla malica, degustacija na kmetiji)

Po samopostrežnem zajtrku in odjavi iz hotela vožnja do mesta Bihač, ki je imelo pomembno vlogo v času Avstro Ogrske in kasneje v II. Svetovni vojni. V osvobojeni » Bihaški republiki« so se sprejele pomembne odločitve za končno osvoboditev Jugoslavije. Sprehod po mestu in ogled znamenitosti med katerimi izstopa Kapetanov stolp v katerem je muzej, kamnita grobnica, đamija Fethija, cerkev Sv. Antona. Nato bo sledila vožnja do vstopa v NP Una. Reka Una je ena izmed najlepših in najčistejših rek v Evropi. Imenujejo jo tudi »Solza Evrope«. Neokrnjena narava doline reke in njene smaragdne brzice vas bodo zagotovo očarale. Najlepši del z mogočnimi slapovi so pri Štrbačkem buku. Na povratku postanek, da pokusite pravi »bosanski lonac«. Potem se boste odpeljali do Točka na Hrvaškem, kjer na neokrnjenem posestvu ob reki Korani družina vzgaja lastno čredo molznih krav, ki jim dajejo visoko kvalitetno mleko za proizvodnjo sira. Gostoljubni lastniki vas bodo sprejeli s pijačo dobrodošlice ter vas nato pogostili z njihovimi domačimi siri, salamo, kruhom in sokom. Prijetno razpoloženi se zapeljemo proti Sloveniji, kamor boste prispeli v poznih večernih urah.

CENA na osebo:

 • minimalno 45 potnikov 185 €

 • minimalno 40 potnikov 195 €

 • minimalno 35 potnikov 199 €

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz po programu iz Ljubljane in Celja,
 • vodeni ogled samostana  Marija Zvijezda,
 • porcijo čevapčičev in kozarec piva,
 • 1x nočitev na bazi polpenziona v hotelu 3*ali 4* v Banja Luki,
 • ogled Banja Luke in obisk tržnice
 • ogled Etno vasice in muzeja Ljubačka dolina,
 • kosilo izpod peke v etno vasi Ljubačka dolina,
 • postanek v Jajcu,
 • 1x nočitev na bazi polpenziona v hotelu 4* v Bihaču,
 • ogled mesta Bihač,
 • vstopnino v NP Una in ogled slapov Štbački buk,
 • lokalni prevoz za ogled slapov v NP Una,
 • toplo malico (bosanski lonec),
 • degustacijo sirov in salam na sirarski kmetiji (pijača dobrodošlice, 8 vrsta sira, 2 vrsti salame, kruh, sok) v bližini Slunja,
 • zunanje oglede po programu, nastanitev v dvoposteljnih sobah, turistično takso, slovensko vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje, DDV in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo:

 • enoposteljna soba 30 € na povpraševanje,
 • zavarovanje za tujino z asistenco glede na ponudbo na dan prijave; zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.

POMEMBNO: obvestilo o točni uri in kraju odhoda potniki prejmejo 7 do 5 dni pred odhodom. Ob rezervaciji je mogoče podati neobvezujočo željo na katerem sedežu želite sedeti. V primeru manjšega števila od 35 potnikov, si pridržujemo pravico do odpovedi aranžmaja ali do združevanja aranžmajev. Minimalno število potnikov za odhod z določenega vstopnega mesta je 8. V primeru manjšega števila potnikov si pridržujemo pravico do odpovedi prevoza iz določenega kraja. Potniki v tem primeru niso upravičeni do odpovedi aranžmaja, ampak morajo vstopiti na vnaprej določenih potrjenih vstopnih mestih.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

BSL