Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

TURŠKE PRIPOVEDKE

Odhod: 27. april 2019
Število dni / noči: 7 dni / 6 noči

ANKARA, KAPADOKIJA, BURSA IN ISTANBUL

Anatólija – »sončni vzhod« ali Mala Azija –  polotok, ki danes predstavlja azijski del Turčije. Zaradi svoje strateške lege na stičišču Evrope in Azije je bila Anatolija od prazgodovine zibelka civilizacij. Naj oživijo legende in veliki epi, sprehodite se skozi bogato zgodovino in uživajte v naravi!

Obiščite Kapadokijo z njenimi pravljičnimi »dimniki«, mistično Konyo,  mesto keramike Kutahyo, prestolnico moderne Turčije in dve prestolnici nekdanjega Otomanskega imperija.

 1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – ANKARA

Zbirališče udeležencev potovanja na letališču Brnik in ob 9.10 polet letala v Istanbul. Po pristanku na istanbulskem letališču odhod preko bosporskega mosta v Malo Azijo in avtobusno potovanje v glavno mesto Turčije. Po prihodu v Ankaro nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 1. dan: ANKARA – KAPADOKIJA – AVANOS

Zajtrk. Ogled arheološkega muzeja anatolskih civilizacij, Ataturkovega mavzoleja, trdnjave in mošeje Haji Bayram. Popoldne odhod v osrednjo Kapadokijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 1. dan: KAPADOKIJA (AVANOS – GÖREME – ZELVE – URGUP)

Zajtrk in celodnevni ogled Kapadokije – “Mesečeve pokrajine”: Učhisar, naravna kamnita trdnjava in najvišja panoramska točka v Kapadokiji je vidna celo iz Ürgüpa in Avanosa, ogled muzeja na prostem v kraju Göreme, kjer so s freskami poslikane hiše, samostani in cerkve vklesane v skalo. Krščanska svetišča čuvajo številne enkratne freske – lepe primere bizantinske umetnosti iz post ikonoklastičnega obdobja. Kratek postanek v tipični turški vasici Urgup, znani po opuščenih skalnatih bivališčih. Povratek v hotel, večerja in nočitev. Zvečer za doplačilo priporočamo obisk tipičnega turškega lokala s folklornim programom.

 1. dan: KAPADOKIJA – DERINKUYU – KANJON IHLARA – KONYA

Zajtrk in vožnja proti Konyi. Na poti obisk največjega raziskanega podzemnega mesta Derinkuyu, ki je bilo z enajstimi nadstropji v globino dovolj veliko, da je lahko nudilo zatočišče tisočim kristjanom pred vdorom arabskih plemen. Postanek v kanjonu Ihlara– najdaljši, najgloblji in najzanimivejši dolini v Kapadokiji. V kanjonu se nahaja 105 jamskih cerkva in samostanov in več kot tisoč jamskih bivališč. Ogled Sultanhani Kervansaraya, kjer so se nekdaj ustavljali popotniki in trgovci. Prihod v Konyo, nekdanjo prestolnico seldžuškega kraljestva. Ogled mošeje in mavzoleja misleca in teologa Mevlana ustanovitelja verske sekte “plesočih dervišev”. Večerja in nočitev v hotelu.

 1. dan: KONYA – KUTAHYA – BURSA   

Po zajtrku potovanje skoti centralno Anatolijo proti Bursi, prvi prestolnici Otomanskega cesarstva, mestu svile ali »zeleni Bursi«. Na poti postanek v enem najstarejših turških mest – v Kutahyi, poznani po keramiki – »fajansa iz Kutahye« in nadaljevanje potovanja v najpomembnejše mesto na znameniti »svileni poti«. Ogled Zelene mošeje sultana Mehmeta I. Celebi iz 15.stol. in zelenega mavzoleja. Večerja in nočitev v hotelu.

 1. dan: BURSA – ISTANBUL

Po zajtrku odhod proti Istanbulu. S trajektom bomo prečkali zaliv Marmornega morja in preko evroazijskega mostu še bosporsko ožino. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 1. dan: ISTANBUL – LJUBLJANA

Zajtrk in sprehod na znamenito pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju

in popili s trgovci tradicionalni čaj. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne prevoz na letališče in polet v Ljubljano ob 17.55.

CENA POTOVANJA, min 35 potnikov:   719€

CENA VKLJUČUJE: 

 • letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (130€),
 • avtobusni prevozi po programu in ogledi brez vstopnin,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih lokalne turistične kategorije 4*,
 • 5x polpenzion (zajtrk, večerja),
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu v Istanbulu,
 • stroški spremstva slovenskega vodje poti in lokalnega vodnika
 •  osnovno nezgodno zavarovanje,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

DOPLAČILA ob prijavi: 

 • enoposteljna soba 149€,
 • doplačilo pri manjšem številu potnikov (manj kot 35) 90€,
 • vstopnine (arheološki muzej, Goreme, Uhcisar, Zelve, Derinkuyu, Ihlara canyon,  
 •  Kervansaray, Hagia Sofia, Topkapi palača) 65€                  

DOPLAČILA ob prijavi ali vodniku na poti: 

 • obisk tipičnega turškega lokala s folklornim programom 35€,
 • križarjenje po Bosporju 25€
 • polet z balonom 160€

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

Close Menu