Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Slovaška – dežela gradov in vinogradov

ODHODI: 25. september 2020

Prekrasna dežela blizu nas 
Slovaška je dežela gradov in vinogradov. Domačini izdelujejo habansko keramiko, v vinogradih vestno skrbijo za trto in negujejo tradicijo domačih obrti. Številni gradovi znajo zapuščino še poudariti. 

Bratislava 
V senci mogočnega Dunaja preseneti s prekrasnim mestnim jedrom, polnim skritih presenečenj, številnimi palačami, gradom, katedralo sv. Martina in zanimivim stolpom na mostu. 

Bogato potovanje 
5 gradov, vinske kleti, tipična kmečka vasica, narodni park, odlična kulinarika in prekrasna panorama slovaškega podeželja.  

BOGATA VSEBINA PROGRAMA IN PESTRA KULINARIČNA SPREMLJAVA BOSTA POSKRBELI ZA BREZSKRBNO POTOVANJE S POLNO DOŽIVETIJ.

Program potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BRATISLAVA–GRAD ČERVENY KAMEN večerja, nočitev  
V jutranjih urah nas bo turistični avtobus mimo Dunaja in Bratislave pripeljal do gradu Červeny Kamen, ki je eden od najbolj obiskanih gradov na Slovaškem. Popoldan se bomo vrnili v Bratislavo. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasita mestna hiša in Primatska palača iz 18. stol. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli sedež Academie Istropolitane ter palačo Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh Beethoven. Pokukali bomo v mogočno katedralo sv. Martina. Med ogledi bo tudi nekaj prostega časa. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja. Nočitev.  

2. dan: BRATISLAVA–PEZINOK–NITRA– VLKOLINEC–LIPTOVSKI MIKULAŠ zajtrk, večerja, nočitev 
Po zajtrku se bomo odpeljali do vinogradniškega mesteca Pezinok, kjer si bomo ogledali izdelovanje znamenite habanske keramike (majolike). V okolici bomo obiskali vinsko klet ter poskusili njihova vina. Nato se bomo odpeljali do Nitre, nekoč središča velikega moravskega imperija. Sledil bo ogled mesta – grajski grič je nedvomno največja mestna znamenitost. Grad je bil omenjen že v 11. stol. Nato se bomo podali v biser pod hribi, ki nas bo navdušil s svojo srednjeveško podobo – mesto Banyska Bistrica. Ogledali si bomo mestne znamenitosti. Na poti čez prelaz se bomo ustavili še v tipični kmečki vasici Vlkolinec, ki je pod zaščito Unesca. Zvečer bomo prispeli v Liptovski Mikulaš. Nastanitev v hotelu. Večerja bo tokrat v tipični krčmi z glasbo in tradicionalnimi jedmi. Nočitev.  

3. dan: LIPTOVSKI MIKULAŠ/NIZKE TATRE– TRENČIN–GRAD DEVIN– SLOVENIJA zajtrk  
Zadnji dan nas bo dopoldne pozdravil Narodni park Nizke Tatre, kjer se bomo sprehodili in se podali v jamo (vstopnina z doplačilom). Pot nas bo dalje peljala v Trenčin, kjer izstopa grad, ki ga bomo tudi obiskali. Sprehodili se bomo po mestu, ki gosti največji slovaški filmski festival. Za konec si bomo na sotočju Morave in Donave ogledali še grad Devin. Vožnja z vmesnimi postanki nas bo popoldne skozi Avstrijo pripeljala v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v lokalni restavraciji, 1 x degustacijo vina s prigrizkom, ogled habanske keramike, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· doplačilo po želji: enoposteljna soba 75 €,vstopnine pribl. 25 €
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 €


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 215 €
pri udeležbi 32 oseb 230 €
pri udeležbi 24 oseb 245 €


Cenejša potovanja
· -40 € 
za dve osebi do 31.1.
· -20 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON