Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

SRBIJA
Zlatibor, Narodni park Tara in Šarganska osmica

Odhod: po želji skupine

  1. DAN: JEZERO PERUČAC (nočna vožnja)

Odhod ter vožnja z vmesnimi postanki preko Hrvaške, Valjeva in Bajine Bašte do jezera Peručac, najzanimivejši kraj na reki Drini.

  1. DAN: JEZERO PERUĆAC – BAJINA BAŠTA – ZLATIBOR (kosilo, večerja, nočitev)

Ogledali si boste 365 m dolgo reko, ki je simbolično poimenovana tudi »Godina«. Vkrcali se boste na ladjico in se podali še na približno 3 urno plovbo po jezeru Perućac in kanjonu Drine. Na ladji vam bodo postregli kosilo. Po izkrcanju boste nadaljevali pot do Bajine Bašte in znamenitega samostana Rača. Po ogledu kompleksa bo sledila vožnja po slikoviti pokrajini Narodnega parka Tara do Zlatiborja, kjer bodo sledili prijava v hotel, nastanitev v sobe, večerja in nočitev.

  1. DAN: ZLATIBOR – MOKRA GORA – ŠARGANSKA OSMICA – DRVENGRAD – ZLATIBOR (zajtrk, degustacija žganja, večerja ob glasbi v živo, nočitev)

Po zajtrku se boste odpeljali do vasice Mokra Gora in se odpravili na vožnjo z vlakom »Nostalgija«. V prijetnem ambientu vlaka in neokrnjene narave, bo sledila vožnja po eni najbolj zanimivih muzejskih železnic v Evropi, Šarganski osmici. Na 15 km dolgi progi vas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov, ter čudovita pokrajina. Sledi še ogled etno vasice Drvengrad, ki jo je za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica. Kratka projekcija filma in ogled mesteca z degustacijo žganja. Po projekciji boste imeli dovolj prostega časa za kosilo in samostojne oglede. Nato se boste odpeljali do Zlatiborja, ki vam ga bo razkazal lokalni vodnik. Ob povratku v hotel boste imeli na voljo dovolj prostega časa za uživanje v hotelskem bazenu in welllnessu. Nato pa bosta sledila večerja ob glasbi v živo ter nočitev.

  1. DAN: ZLATIBOR – BIJELJINA – SLOVENIJA (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali do Etno vasice Stanišići v bližini mesta Bijeljina v Bosni in Hercegovini. Sprehodili se boste po vasici, kjer so predstavljene tipične kmečke hiše tega območja, nato pa vam bodo postregli kosilo. Potem bo sledila vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE