Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Romanje v Međugorje

Odhod: po želji skupine

1. DAN: MEĐUGORJE (večerja, nočitev)

Zgodnji jutranji odhod proti Bosni in Hercegovini. Pot nas bo vodila proti manj poznanem Plivskem jezeru, ki je poznano po čudovitih mlinih na vodi, ki so bili zgrajeni za mletje zrnja, obstajali pa so že v 16. stoletju. Nadaljujemo proti Janjskim otokom, ki predstavljajo nov dragulj Bosne in Hercegovine ter postajajo prava turistična atrakcija. Očarali nas bodo številni mini slapovi, kaskade ter čista neokrnjena narava. Krajši postanek pa bomo imeli še pri Ramskem jezeru, na polotoku katerega se nahaja tudi Franjevački samostan in cerkev Device Marije. Popoldan vožnja v Međugorje. Ime Međugorje je slovanskega porekla in pomeni kraj “med gorami”. Iz vseh celin in držav zemeljske oble ga je do sedaj obiskalo preko 20. milijonov romarjev, ki so na tem mestu ponovno našli mir in povezanost z Bogom. Po prihodu namestitev v penzionu. Zvečer se udeležimo molitve in svete maše v farni cerkvi. Međugorje je polno življenja tudi zvečer: številni bari kar vabijo na kozarček domače rakije ali dobrega Hercegovskega vina. Dovolj bo tudi priložnosti za nakup številnih spominkov. Večerja in nočitev.

2. DAN: MEĐUGORJE (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev)

Zjutraj vzpon na Križevec in molitev rožnega venca. Po kosilu sledi obisk ene najuspešnejših skupnosti za zdravljenje odvisnikov, Cinakole. Nekdanji odvisniki nam bodo izpričali svoje ganljive življenjske zgodbe. Popoldan sledi vzpon na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Nekaj prostega časa za individualne pobožnosti, sprehod po Međugorju ali sproščen klepet in ogled številnih stojnic v bližini cerkve. Po večerni maši nas v hotelu čaka večerja in nočitev.

3. DAN: MEĐUGORJE- ETNO VAS DALMATI(zajtrk, degustacija vina in pršuta, kosilo)

Zjutraj odjava iz hotela in vožnja do Pakovega sela. Da bomo Dalmacijo zapustili prešerne volje, bomo poizkusili domače vino ter rezin pršuta, nasmejali se zgodbam domačinov ter uživali v kosilu izpod peke.  Nato vožnja proti domu, kamor se vrnemo pozno ponoči.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE