Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

NEODKRITA BOSNA IN MANDARINE

  1. DAN: SLOVENIJA – BANJA LUKA – JAJCE – PLIVSKO JEZERO – BUGOJNO (večerja, nočitev)

Zgodnji odhod iz Slovenije ter vožnja mimo Zagreba do lepo urejene Banja Luke. Kratek sprehod skozi mesto in ogled zanimivosti, nato pa čas za ugodne nakupe na veliki tržnici. Po nakupih, si boste po želji in za doplačilo, lahko privoščili prave »banjalučke čevape« in pivo. Vožnjo boste nadaljevali skozi slikovit kanjon reke Vrbas do mesta Jajce. Postanek za ogled in fotografiranje čudovitih slapov na reki Plivi ali po želji in za doplačilo ogled muzeja Avnoj. Nato bo sledila kratka vožnja in že boste pri Plivskem jezeru ter zanimivih malih »mlinčičih«. Po ogledu boste nadaljevali vožnjo po slikoviti Skopaljski dolini do Bugojna, Kjer bodo sledili prijava v hotel, nastanitev v sobe, večerja in nočitev.

  1. DAN: BUGOJNO – RAMSKO JEZERO – JABLANICA – MOSTAR – IZVIR REKE BUNE – MEĐUGORJE (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali do neodkrite lepote v srednji Bosni, do Ramskega jezera, kjer bo postanek za ogled in fotografiranje. Od jezera se boste odpeljali do muzeja »Bitka na Neretvi« s starim porušenim mostom v Jablanici. Iz Jablanice se boste odpeljali do Mostarja, kjer se boste sprehodili po »kujundžiluku«, najstarejšem mostarskem bazarju, ki je še danes znan po številnih restavracijah, lokalih in trgovinicah s spominki. Ustavili se boste na slovitem Starem mostu, ki je pod zaščito Unesca, po želji in za doplačilo pa boste lahko stopili tudi v turško hišo, tipično domovanje muslimanske družine iz 19. stoletja. Nato se boste odpeljali še do bližnjega izvira reke Bune. Po krajšem postanku se boste odpeljali do bližnjega Međugorja, kjer bodo sledili prijava v hotel, nastanitev v sobe, večerja in nočitev.

  1. DAN: MEĐUGORJE – SLAPOVI KRAVICE – MOMIČI IN DOLINA REKE NERETVE – SLOVENIJA (zajtrk, kosilo, zabava z gusarji ob glasbi v živo)

Po zajtrku in odjavi iz hotela bo sledila vožnja do naslednje naravne znamenitosti, do slapov Kravice. Občudovali boste lahko čudovito igro narave. Od slapov se bomo odpeljali do mejnega prehoda s Hrvaško in do vasice Momiči, kjer menda na popotnike prežijo Gusarji. Če vas ujamejo, moraste z njimi na prisilno delo in obrati 3 kg mandarin. V ujetništvu pa sploh ne bo slabo, saj vas bodo razvajali z vožnjo s tradicionalnimi »trupicami«, odlično hrano hrano in neomejeno pijačo. Skoraj sigurno boste morali tudi zaplesati, saj se ti znajo ti gusarji zelo dobro zabavati. Ko se boste do dobra navadili »ujetništva« pri gusarjih, pa bo žal prišel čas slovesa, ko se boste polni lepih vtisov odpeljali po avtocesti proti Sloveniji, kamor boste pripeli v poznih večernih urah.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE