Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

MALTA

Pravljica Mediterana

Odhod: po želji skupine

1. DAN (sreda): SLOVENIJA – MALTA/BUGGIBBA (večerja, nočitev)

Ob 03:30 uri se boste zbrali in odpeljali do letališča Benetke, od koder boste ob 09.15 uri poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledil transfer do vašega izbranega hotela. Po prijavi v hotel, nastanitvi v sobe ter nekaj časa za osvežitev. Popoldan se boste odpravili na krajši sprehod po Buggibbi, ustavili se boste v edini čokoladnici na otoku, poizkusili kakšen košček ter se sprehodili do rta polotoka Qawra, kjer se nahaja akvarij, po želji in za doplačilo si ga  boste lahko ogledali. Sledi večerja in nočitev.


2. DAN (četrtek): VALLETTA (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku sledi vožnja do glavnega mesta otoka, Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter malteške kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste katedralo Sv. Janeza (vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Popoldan povratek v hotel, večerja in nočitev.


3. DAN (petek): GOZO – ODISEJEV OTOK  (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu in naprej do Dwejre, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno. Ustavili se boste tudi v glavnem mestu Goza, Victoriji, se sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in mogoče tudi za skok v morje v zalivu Xlendi, ene najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela. Sledi večerja in nočitev.


4. DAN (sobota): MDINA, MARSAXLOKK IN MOSTA  (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku sledi vožnja do stare prestolnice Malte, Mdine- danes imenovane »Tiho mesto« (Silent city). Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja ter  stolnico sv. Pavla. Sprehodili se boste po ulicah si ogledali nekaj znamenitosti vključno z lokalno steklarsko manufakturo ter si po želji privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. Sledi vožnja do Marsaxxlokka, tipične malteške ribiške vasice, katere razpoznavni znak so ribiški čolni, imenovani »Luzzu«. Vsekakor bo tukaj možnost dobrega kosila, saj restavracije na rivi vabijo z raznoliko ponudbo. Sledi še foto postanek nad Modro jamo- »Blue Grotto« in vožnja do Moste. Najpomembnejša znamenitost Moste je katedrala, z eno največjih kupol na svetu. Vrnitev do hotela, večerja in nočitev.

5. DAN (nedelja): MALTA-SLOVENIJA (zajtrk za s seboj)

Prehitri boste za zajtrk, zato vam bodo v hotelu pripravili prigrizek za s seboj. Ob 04.00 odjava iz hotela in ob 06.50h boste že poleteli proti Benetkam, od koder se boste z avtobusom vrnili nazaj proti Celju.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE