Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

KOZARA

Banja Luka – Ljubačka dolina – Narodni park Kozara

1. DAN: SLOVENIJA – BANJA LUKA – LJUBAČKA DOLINA (malica, večerja, nočitev) Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Zagreba in naprej do Banja Luke. Imenujejo jo tudi »krajiška lepotica«, mesto zelenih alej, mesto mladosti, športa in lepih žensk. Banja Luka je zgrajena na obeh obalah reke Vrbas, na mestu kjer divja, planinska reka preide v nižinsko reko na poti do svojega sotočja v reko Savo. Obiskali boste samostan Marija Zvijezda iz 17. stoletja, znanem po siru trapistu, katerega skrivnost pridelave menih čuvajo že 200 let. Imeli boste možnost nakupa sira in ostalih domačih dobrot, ki jih pridelujejo v samostanu. V bližnji pivnici pa se boste okrepčali s priljubljenimi in okusnimi »banjaluškimi čevapčiči ob kozarcu piva«. Nato boste nadaljevali oglede znamenitosti: trdnjava Kaštel, Muzej R.Srbske, Gosposko ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjaluška škofija, stavbo vlade RS, Muzej sodobne umetnosti.

Potem boste nadaljevali vožnjo do 20 km oddaljene etno vasice Ljubačka dolina. Vasica je postavljena kot muzej na prostem in spoznali boste blizu trideset objektov z več kot 5000 eksponati prinesenimi iz bližnjih vasi in krajev. V stari krčmi pa vas bodo razvajali z dobrotami izpod peke in domačim vinom. Iz Ljubačke doline se boste odpeljali do hotela, kjer bodo sledili prijava, nastanitev v sobe ter nočitev.

2. DAN: BANJA LUKA – NARODNI PARK KOZARA – SLOVENIJA (zajtrk) Po zajtrku se boste sprehodili po znameniti tržnici mesta, kjer se dobi skoraj vse, kar potrebujete in kar ne potrebujete. Po prostem času za nakupe boste nadaljevali vožnjo v Narodni park Kozara, katerega so razglasili že leta 1967. Zadihali boste sveži gorski zrak, neokrnjene narave. Obiskali boste tudi monumentalni spomenik iz 2. svetovne vojne in se spomnili znamenite bitke. Nato bo sledila vožnja z vmesnimi postanki mimo Kozarca in mejnega prehoda s Hrvaško proti Sloveniji, kamor boste prispeli v večernih urah.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE