Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

BISERI BOSNE

  1. DAN: SLOVENIJA – BANJA LUKA (porcija čevapčičev in pivo, večerja, nočitev)

Jutranji odhod iz Slovenije ter vožnja z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Zagreba in naprej do Banja Luke. Imenujejo jo tudi  krajiška lepotica, mesto zelenih alej, mesto mladosti, športa in lepih žensk. Banja Luka je zgrajena na obeh obalah reke Vrbas, na mestu kjer divja, planinska reka preide v nižinsko reko na poti do svojega sotočja v reko Savo. Obiskali boste samostan Marija Zvijezda iz 17 stoletja, znanem po siru trapistu katerega skrivnost pridelave menih čuvajo že 200 let. Imeli boste možnost nakupa sira in ostalih domačih dobrot , ki jih pridelujejo v samostanu. V bližnji pivnici pa se boste okrepčali s priljubljenimi in okusnimi »banjaluškimi čevapčiči«. Nato se boste odpravili na ogled znamenitosti kot so: trdnjava Kaštel, Muzej R. Srbske, Gosposko ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjaluška škofija, stavbo vlade RS in Muzej sodobne umetnosti. Po zaključenih ogledih bodo sledili prijava v hotel, nastanitev v sobe, večerja in nočitev.

  1. DAN: BANJA LUKA – JAJCE – PLIVSKO JEZERO – ETNO SELO ČARDAKLIJE – BIHAČ  – SLOVENIJA (zajtrk, kosilo v etno vasi)

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste sprehodili po znameniti tržnici mesta, kjer se dobi skoraj vse, kar potrebujete in kar ne potrebujete. Imeli boste dovolj prostega časa za nakupe in nato se boste odpeljali po kanjonu reke Vrbas do Jajc. Kraljevo mesto, ki mu lahko rečemo tudi mesto kamenja, svetlosti in vode je zgrajeno na točki, kjer se stekata reki Vrbas in Pliva. Prav na tej točki so nastali 17 metrski slapovi, ki se nahajajo v samem centru mesta in dajejo mestu poseben pečat. Tukaj je potekal med drugo svetovno vojno, 29. novembra leta 1943, tudi 2. kongres AVNOJa, na katerem je bila ustanovljena tretja jugoslovanska država. Vožnjo nadaljujemo do nekaj kilometrov zahodno od Jajca, kjer se nahajata Veliko in Malo Plivsko jezero. Veliko Plivsko jezero je dolgo 3,3 km in široko 660 metrov, maksimalna globina pa znaša 33 m. Malo Plivsko jezero je skoraj za polovico manjše. Med Velikim in Malim Plivskim jezerom se nahajajo majhni vodni mlini, ki so ohranjeni še iz srednjega veka. Nato se boste odpeljali  do prijetne Etno restavracije, kjer boste imeli kosilo. Potem boste nadaljevali z vožnjo do mesta Bihač, ki je imelo pomembno vlogo v času Avstro Ogrske in kasneje v II. Svetovni vojni. V osvobojeni » Bihaški republiki« so se sprejele pomembne odločitve za končno osvoboditev Jugoslavije. Sprehodili se boste po mestu in si ogledali znamenitosti, med katerimi izstopa Kapetanov stolp v katerem je muzej, kamnita grobnica, đamija Fethija, cerkev Sv. Antona. Po ogledu boste imeli še nekaj prostega časa za osvežitev, preden se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE