Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

SILVESTROVANJE NA MALTI

Odhod: 26.december 2019 (8 dni/7 noči)

 1. DAN (četrtek): SLOVENIJA – MALTA- LA VALLETTA – BUGGIBBA (nočitev)

Ob 07:00 uri se boste na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, od koder boste ob 09.40 *(sprememba) uri poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledila vožnja do glavnega mesta otoka, Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter arabske kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste kokatedralo Sv. Janeza (UNESCO), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni, udeležili se bomo tudi predstave Malta experience (vstopnina vključena). Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Popoldan povratek v hotel, večerja in nočitev.

 1. DAN (petek): PALAČA SELMUN- AGATIN STOLP—POPAJEVA VAS-  MDINA – RABAT (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku ogled severnega dela otoka. Najprej se boste peljali mimo zaliva Xemxija in Mellieha, ustavili se boste pred palačo Selmun, kjer je bilo nekoč lovišče Malteških vitezov in njihova poletna rezidenca, prav tako impozanten je tudi Rdeči stolp oziroma Agatin stolp, zgrajen v 17.st za nadzor sovražnih ladij, ki bi prišle v enega najlepših zalivov na Malti, Mellieha Bay. Naredili bomo tudi foto postanek nad Popajevo vasjo, kjer so snemali vsem poznani film z Robinom Williamsom. Sledi vožnja do stare prestolnice Malte, Mdina- danes imenovana »Tiho mesto« (Silent city) bo očarala vsakogar. Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja, kjer so sedaj butični hoteli, ki gostujejo svetovne zvezde ter stolnico sv. Pavla. Sprehodili se boste po ulicah si ogledali nekaj znamenitosti ter si po želji privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. Pred ogledom katakomb (UNESCO, vstopnina vključena) v sosednjem Rabatu boste poizkusili še najboljše pastizzije na otoku (prigrizek). Vrnitev do hotela, večerja in nočitev.

 1. DAN (sobota): THREE CITIES – FORT ST. ANGELO- PALAČA IN VRTOVI SAN ANTON  – MOSTA (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku si boste ogledali tri tipiče malteške vasice, imenovane preprosto: »Three cities«: Birgu, Senglea in Bormla, iz trdnjave Fort St. Angelo, kjer je bil nekoč sedež reda Sv. Janeza (poznan pod imenom Malteški red) boste občudovali Grand Habour, ki je tudi za UNESCO seznamu.  Sledi ogled palače in vrtov San Anton. Palača danes služi kot rezidenca predsednika Malte, zgrajena pa je bila za Antoinea de Paule, viteza reda Sv. Janeza, kasneje tudi velikega mojstra. Predvsem impresivni so vrtovi s številnimi skulpturami. Ob povratku proti hotelu si boste ogledali še katedralo v Mosti (vstopnina vključena), z eno največjih kupol na svetu, ki je čudežno ostala nepoškodovana med bombardiranjem tekom 2. sv.v. Vrnitev do hotela, večerja in nočitev.

 1. DAN (nedelja): BUGIBBA (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku prosto za samostojne oglede. Po želji in za doplačilo se boste lahko odpravili na vožnjo z ladjico, ter Malto spoznali še iz druge perspektive. Vsekakor vas bo očaral pogled na ljubke zalive s peščeno plažo ter mogočne utrdbe s katerimi so zaščitili svoja mesta. (na voljo ob ugodnem vremenu)

 1. DAN (ponedeljek): GOZO- ODISEJEV OTOK (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika.  Očaralo vas bo »notranje morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili se bomo tudi na ogledu delavnic domače in umetnostne obrti, kjer boste imeli možnost poizkusiti in nakupiti njihove produkte. Ustavili se boste tudi v glavnem mestu Goza, Victoriji, se sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in mogoče tudi pomočili noge v morje v zalivu Xlendi, ene najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela. Sledi večerja in nočitev.

 1. DAN (torek): BUGIBBA(zajtrk, večerja, nočitev)

Dopoldan po zajtrku prosto za sprehod po Bugibbi, mogoče ogled Akvarija ali čokoladnice. Zvečer se bomo (po želji in za doplačilo) odpravili v Valletto, kjer si bomo uživali v prednovoletnem vrvežu in se pridružili množici pri praznovanju na prostem ob odlični zabavi. Povratek v hotel in nočitev.

 1. DAN (sreda): BUGIBBA (zajtrk, večerja, nočitev)

SREČNO NOVO LETO 2020! Po zajtrku prosto za individualne oglede in sprehode po otoku.

 1. DAN (četrtek): PALAČA VERDALA – HAĐ DINGLI – MODRA JAMA- MARSAXLOKK- LETALIŠČE-SLOVENIJA (zajtrk)

Po zajtrku in odjavi iz hotela sledi vožnja na jug otoka do Verdala palače in vrtov Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.st kot lovišče velikih mojstrov in malteških vitezov, saj je okolica še edini ohranjen primarni gozd na Malti. Kasneje je služila kot zapor, tovarna svile, celo bolnišnica. Sedaj služi kot državna poletna rezidenca, ki je v preteklosti gostila svetovne pomembneže, predvsem angleške kralje in kraljice, pa tudi Jospia Broza Tita.  Vožnja vas bo vodila do najvišje točke na Malti, klifov Dingli, od koder se odpira čudovit pogled na južno obalo otoka, zaščiten otoček Filfla, ki je bil nekoč testni poligon britanskih bombnikov, danes pa rezervat ptic. Sledi vožnja mimo megalitskih templjev Hagar Qim, (UNESCO), ki spadajo med najstarejša verska svetišča na Zemlji. Privoščili si bomo tudi foto postanek nad modro jamo ter v Marsaxxlokku občudovali številne pisane ribiške čolne »Luzzu« in si privoščili zadnje kosilo ob morju. Vožnja na letališče in večerni let, predvidoma ob 17.00 uri proti Sloveniji. 

*Na dan 19.11 smo dobili obvestilo s strani letalske družbe Air Malta o spremembi ur letov na Malto, zaradi tega bo zaporedje ogledov prilagojeno vendar vsebinsko ostaja nespremenjeno.  Za spremembo se vam opravičujemo.

*Nova predvidena ura leta na Malto dne 26.12. je  ob 13.55h, zbor potnikov bo 12.00h, povratek pa ostaja nespremenjen.

 

Cena na osebo v hotelu Topaz 3*:

 • 639 € pri minimalno 45 potnikih

 • 659 € pri minimalno 40 potnikih

 • 669 € pri minimalno 35 potnikih

 • 689 € pri minimalno 30 potnikih

Cena na osebo v hotelu Qawra Palace 4*:

 • 709 € pri minimalno 45 potnikih

 • 729 € pri minimalno 40 potnikih

 • 739 € pri minimalno 35 potnikih

 • 759 € pri minimalno 30 potnikih

Cena na osebo v hotelu Dolmen 4* superior:

 • 829 € pri minimalno 45 potnikih

 • 839 € pri minimalno 40 potnikih

 • 859 € pri minimalno 35 potnikih

 • 879 € pri minimalno 30 potnikih

DOPLAČILA v agenciji:

 • prijavnina 12 € na prijavo,
 • izlet z ladjico 28€,
 • enoposteljna soba 135 € na osebo
 • pogled na morje v hotelu 4* 59€ na osebo.

POPUSTI v agenciji:

 • otrok do 12 leta na dodatnem ležišču 15%,
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču, 5%, 

Cena vključuje:

 • Letalska karta z letališkimi pristojbinami, let iz Ljubljane
 • Avtobusni prevoz po programu na Malti in Gozu,
 • 7x polpenzion v hotelu 3* ali 4* v Buggibbi,
 • Slovenski vodnik,
 • SILVESTRSKA VEČERJA
 • 5 dni lokalno vodenje,
 • Zunanje oglede po programu,
 • Povratni trajekt na Gozo,
 • Vstopnine: sostolnica Sv. Janeza, katedrala v Mosti, katakombe,
 • Osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Stroške organizacije in DDV.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Close Menu