Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

S. Makedonija, Albanija, Črna gora

ODHODI: 6. oktober 2020

Skopje je mesto, ki preseneti 
Mesto preseneti s svojo različnostjo: na eni strani staro mesto, zgrajeno pod turškim vplivom, na drugi strani moderno mesto, urejeno po katastrofalnem potresu leta 1963. Vmes pa Kamniti most, kot most med starim in sodobnim. 

Ohrid je mesto, ki polno živi 
Mesto Ohrid s svojo trdnjavo, ki se dviga nad mestom, deluje kot čuvaj nad jezerom. Tako je bilo v zgodovini, danes pa je središče življenja, polno lokalov, restavracij in trgovinic. 

Albanija se spreminja 
Mesto Tirana se prebuja, spreminja in posodablja, Drač pa spominja na obmorska letovišča v Italiji. In tudi ceste niso več to, kar so nekoč bile. 

S. MAKEDONIJA, ALBANIJA IN ČRNA GORA SO DEŽELE, KAMOR EVROPA ŠE NI PRAV PRODRLA. KO PA DOKONČNO BO, BO NEKAJ IZGUBLJENO.


Program potovanja
1. dan: SLOVENIJA–SRBIJA–MAKEDONIJA nočna vožnja  
Odhod avtobusa v večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Hrvaško in Srbijo proti Makedoniji.  

2. dan: SKOPJE
 nočitev 
V opoldanskih urah bomo prispeli do Skopja, prestolnice Makedonije. Ogledali si bomo kulturnozgodovinske spomenike, ki še vedno ohranjajo staro dušo tega lepega mesta: most, pri katerem še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb o tem, kdo je vanj vzidal prvi kamen (nekateri ga imenujejo Dušanov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most), trdnjavo Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goceta Delčeva, staro turško čaršijo, trgovine in lokale, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino … Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakup spominkov. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 

3. dan: MAVROVO–OHRID zajtrk, večerja, nočitev 
Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Narodnemu parku Mavrovo in nato proti kanjonu reke Radike vse do znamenitega samostana sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Ohridskega jezera in si nato ogledali bližnji Ohrid, ki je edinstvena duhovna in kulturna zakladnica. V srednjem veku je bil Ohrid prestolnica carja Samuela, sedež nadškofije in središče slovanske pismenosti. Tu je v 9. stoletju Klimet Ohridski, učenec Cirila in Metoda, sestavil cirilico. Nato si bomo ogledali najpomembnejše spomenike: trdnjavo carja Samuela, sv. Pantelejmon, baziliko sv. Sofije, gledališče, muzej mesta Ohrid … Še nekaj prostega časa, vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev.  

4. dan: TIRANA–DRAČ zajtrk, večerja, nočitev 
Po zajtrku vožnja do mejnega prehoda z Albanijo in nadaljevanje proti Tirani, glavnemu mestu Albanije. Po prehodu informativni ogled znamenitosti. Nekaj prostega časa. Po krajšem postanku pa že do Drača, enega najstarejših mest Albanije. Še potep po mestnem jedru in možnost ogleda arheološkega muzeja. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 

5. dan: DRAČ–ČRNA GORA/CETINJE zajtrk, večerja, nočitev 
Po zajtrku se bomo odpeljali do sosednje države, Črne gore. Ustavili se bomo v mestu Cetinje, ki je bilo nekoč prestolnica. Sprehod ter ogled znamenitosti in že se bomo podali do obale. Nastanitev v turističnem kraju, večerja, nočitev.  

6. dan: BUDVA–SLOVENIJA zajtrk 
Po zgodnjem zajtrku se bomo ustavili še v Budvi, turističnem mestecu črnogorskega primorja. Sprehod po starem jedru in čas za kavico. Slovo ter vožnja proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznejših večernih urah.


Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x nočitev z zajtrkom, 3 x polpenzione, zunanje oglede po programu, vstopnine po programu (sv. Jovan Biogorski, cerkvi sv. Spasa in sv. Sofije), lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, morebitne dodatne vstopnine
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 €


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 299 €
pri udeležbi 32 oseb 319 €
pri udeležbi 24 oseb 339 €


Cenejša potovanja
· -40 € 
za dve osebi do 31.1.
· -20 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON