Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

PRVOMAJSKE POČITNICE NA MALTI

IZLETI

ODHOD: 30.4.2019

1. DAN (torek, 30.4.2019): SLOVENIJA – MALTA

Polet iz letališča Brnik na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledil transfer do izbranega hotela. Po prijavi v hotel, nastanitvi v sobe sledi nočitev.

2. DAN (sreda, 1.5.2019): MARSAXXLOKK-BLUE GROTTO-DINGLI

Po zajtrku si bomo ogledali delček avtentične Malte v mestih, ki jih imenujejo kar »Three cities«: Cospicua, Senglea in Vittoriosa. Sledi vožnja do prijetne ribiške vasice, Marsaxlokk, kjer domujejo tipični ribiški barviti čolni in prava tržnica. Marsikoga med vami bo še posebej pritegnila Modra jama (Blue Grotto), katera je nastala po stoletjih vztrajnega delovanja valov in drugih naravnih elementov. Potem se boste odpeljali do klifov Dingli. Odprl se vam bo  pogled na nenaseljen otoček Fifla, bližnje vrtove Buskett in palačo Verdala. Nazadnje boste obiskali tudi zanimivo in pomembno arheološko najdišče iz let 3600 do 3200 p.n.š. (vstopnina vključena). Videli boste fascinantne neolitske ostanke templjev. Poleg njih pa so tam odkrili različne zanimive predmete, predvsem okrašen stolni oltar, dva namizna oltarja in nekatere kipe “maščobne dame”, ki so danes na ogled v Narodnem muzeju arheologije.

Cena: 29€/ osebo
Minimalno število prijavljenih: 30 oseb
Vključena vstopnina v templje Hagar Qim.

3. DAN (četrtek, 2.5.2019): MDINA-RABAT-MOSTA

Po zajtrku se boste zapeljali do čarobnega, zasanjanega mesteca imenovanega Mdina, obdanega z mogočnim obzidjem ter številnimi srednjeveškimi palačami, kjer še vedno živijo malteške plemiške družine. Verjamemo, da vas bodo posebej navdušili mestna katedrala Sv. Pavla, palača Vilhema, številni slikoviti trgi ter mogočno obzidje in mestna vrata. Sledi vožnja v bližnji Rabat, katerega presenečenje so katakombe (vstopnina vključena), cerkev in jama Sv. Pavla. Popoldan si boste ogledali še čudovite vrtove San Antonio ter katedralo v Mosti, z eno največjih kupol na svetu (vstopnina vključena). Povratek v hotel in nočitev.

Cena: 27€/ osebo
Minimalno število prijavljenih: 30 oseb
Vključena vstopnina v katakombe in katedralo Mosta.

4. DAN (petek, 3.4.2019): GOZO – ODISEJEV OTOK

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otoka Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom (vključen). Za začetek si boste ogledali starodavni tempelj Ggantija, ki je pod zaščito UNESCA (vstopnina vključena) baziliko Ta Pinu in Dwejro, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno. Gozo slovi tudi po čudoviti čipki in okusnih domačih proizvodih, katere boste imeli možnost tudi kupiti. Ogledali si boste tudi v glavno mesto Goza, Victorija, se sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in mogoče tudi za skok v morje v zalivu Xlendi, ene najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela. Nočitev.

Cena: 39€/ osebo
Minimalno število prijavljenih: 30 oseb
Vključena vožnja s trajektom in vstopnina v templje Ggantija.

5. DAN (sobota, 4.5.2019): LA VALLETTA – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi ogled glavnega mesta otoka, Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikov se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter malteške kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste katedralo Sv. Janeza (vstopnina vključena), vrtove Baracca. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, transfer do letališča, ter let nazaj v Slovenijo.

Cena: 28€/ osebo
Minimalno število prijavljenih: 30 oseb
Vključena vstopnina v sostolnico Sv. Janeza.

Vsi izleti imajo v ceno vključeno slovensko vodenje ter lokalnega vodnika.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

Close Menu
×

Cart