Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Po stopinjah krščanstva

NA MALTO IN V LURD Odhod: 10. SEPTEMBER 2019 (7 dni/6 noči) Letalo-letalo-bus

 1. DAN (torek): SLOVENIJA-MALTA (letalo, nočitev)

Zvečer se boste zbrali na letališču Jožeta Pučnika, od koder boste ob predvidoma 23h poleteli proti Malti. Po pristanki sledi vožnja do hotela in nočitev.

 1. DAN (sreda): VALLETTA (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste odpeljali na ogled glavnega mesta otoka, Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter malteške kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste katedralo Sv. Janeza (vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Popoldan povratek v hotel, večerja in nočitev.

 1. DAN (četrtek): MDINA – RABAT – MOSTA  (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste zapeljali do čarobnega, zasanjanega mesteca imenovanega Mdina, obdanega z mogočnim obzidjem ter številnimi srednjeveškimi palačami, kjer še vedno živijo malteške plemiške družine. Verjamemo, da vas bodo posebej navdušili mestna katedrala Sv. Pavla, palača Vilhema, številni slikoviti trgi ter mogočno obzidje in mestna vrata. Sledi vožnja v bližnji Rabat, katerega presenečenje so katakombe (vstopnina vključena), cerkev in jama Sv. Pavla. Popoldan si boste ogledali še čudovite vrtove San Antonio ter katedralo v Mosti, z eno največjih kupol na svetu (vstopnina vključena). Povratek v hotel in nočitev.

 1. DAN (petek): DINGLI – MODRA JAMA – MARSAXXLOKK – LURD (zajtrk, letalo, nočitev)

Po zajtrku se boste odpeljali do klifov Dingli, najvišje točke Malte. Odprl se vam bo  pogled na nenaseljen otoček Fifla, bližnje vrtove Buskett in palačo Verdala. Marsikoga med vami bo še posebej pritegnila Modra jama (Blue Grotto), katera je nastala po stoletjih vztrajnega delovanja valov in drugih naravnih elementov. Sledi vožnja do prijetne ribiške vasice, Marsaxlokk, kjer domujejo tipični ribiški barviti čolni in prava tržnica. Tam boste imeli nekaj prostega časa za kosilo, preden se odpravimo na letališče in ob predvidoma 18h uri poletimo v Lurd. Ob prihodi sledi transfer do hotela in nočitev.

 1. DAN (sobota): LURD (zajtrk, kosilo, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili v mogočno podzemno baziliko sv. Pija X na mašo vseh narodov. Bazilika je bila zgrajena 1958 ob stoletnici prikazovanja in sprejme 25.000 vernikov.  Po maši sledi kosilo, popoldan pa si boste ogledali Baziliko brezmadežnega spočetja, lurško votlino, kjer se je pastirici Bernardki 17 krat prikazala Marija, kasneje se boste sprehodili proti Bernardkini rojstni hiši in ječi. Vrnitev v hotel, večerja. Po večerji pa se boste skupaj s številnimi ljudmi različnih narodnosti udeležili procesije s svečkami na glavnem trgu pred baziliko. Nočitev.

 1. DAN (nedelja): LURD- AVIGNON- SLOVENIJA (zajtrk, kosilo, nočna vožnja)

Po zajtrku se boste odpravili na samostojne oglede ali pobožnosti. Po želji pa se boste z vodnikom odpravili na ogled kripte, to je najstarejša cerkev Lurškega svetišča, pri gradnji katere je pomagal tudi Bernardkin oče. Kompleks svetišča sestavlja tudi Bazilika rožnega venca, katere pročelje je okrašeno z mozaiki slovenskega umetnika, patra Marka Ivana Rupnika. Ogledali si boste mesta kjer opravljajo kopeli ter si po želji natočili lurško vodo za domov. V hotel se vrnete na kosilo in popoldan začnete avtobusno vožnjo proti Sloveniji. Preden se znoči se boste ustavili še v mestu Avignon, danes pod zaščito UNESCA, nekoč domovanje papeža v izgnanstvu. Ogledali si boste papeško palačo in Avignonski most ter se pripravili na nočno vožnjo proti Sloveniji.

 1. DAN (ponedeljek): LURD – SLOVENIJA (vožnja)

V dopoldanskih urah prihod v Sežano, Ljubljano, Celje.

Cena na osebo:

 • 739 € pri minimalno 45 potnikih

 • 769 € pri minimalno 40 potnikih

 • 789 € pri minimalno 35 potnikih

Cena vključuje:

 • Letalska karta z letališkimi pristojbinami na relaciji Ljubljana- Malta z vključenimi 23kg prtljage,
 • Letalska karta z letališkimi pristojbinami na relaciji Malta- Lurd z vključenimi 23kg prtljage,
 • Transfer do hotela na Malti,
 • Transfer od hotela do letališča v Lurdu,
 • Avtobusni prevozi na Malti,
 • Vstopnine Sostolnica Sv. Janeza, katakombe in katedrala Mosta,
 • 2x pol penzion v hotelu 3* na Malti,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* na Malti,
 • 1x polni penzion v hotelu 3* v Lurdu,
 • 1x polpenzion v hotelu 3* v Lurdu
 • Lokalno vodenje na Malti,
 • Avtobusni prevoz z vmesnimi postanki iz Lurda v Slovenijo,
 • Zunanje oglede in vodenje po programu,
 • Osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Stroške organizacije in DDV.

POPUSTI na osebo: na dodatnem ležišču v sobi z 2 odraslima osebama 10%.

DOPLAČILO za individualne prijave: prijavnina 12 € na prijavo.

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo:

 • enoposteljna soba 180 €,
 • zavarovanje za tujino z asistenco glede na ponudbo na dan prijave,
 • zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

Close Menu