Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Panama - Kostarika

Datumi odhodov: 25. oktober - 12 dni /10 noč

Čudovita narava z vulkani, jezeri in gozdovi, svetovno čudo Panamski kanal, nasmejani domačini ter barvite tradicionalne tržnice, so kot biseri nanizani na vaši živo pisanih poti po deželah Srednje Amerike.

Čas potovanja: 12 dni /10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Številka produkta: 13188
Prevoz: letalo

CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb – 2.990 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb – 3.280 EUR

VRHUNCI POTOVANJA: Panamski kanal, čudovita narava v področju vulkana Arenal.

TOP DOŽIVETJE: Panamski prekop – plovba skozi eno od svetovnih čudes.

Program potovanja

 1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE PANAMA/ Panama / obroki na letalu
  Predviden let z letališča v Benetkah ali enega od sosednjih letališč s prestopanjem proti Panami (prevoz iz Ljubljane za doplačilo) Po pristanku in opravljenih carinskih obveznostih bo sledil prevoz do hotela. Nastanitev in prenočevanje.
 2. dan: CIUDAD DE PANAMA–PANAMSKI PREKOP/ zajtrk, kosilo
  Zajtrk in ogled mesta. Prestolnica Paname ima svoje začetke že v zgodnjem 16. stoletju, ko so se sem priselili španski osvajalci. Ogledali si boste stari del mesta – Panama Viejo, ki je bilo napadeno in uničeno s strani pirata Henryja Morgana. Sp Pot boste nadaljevali v Casco Antiguo, ki danes velja za eno najpomembnejših zgodovinskih zapuščin na tem območju in je pod UNESCOVO zaščito. Videli boste tudi Trg neodvisnosti in katedralo Metropolitana, Francoski trg, kjer je spomenik Franciji v zahvalo za pomoč pri gradnji prekopa. Sledil bo ogled centra Miraflores, kjer se lahko seznanite z delovanjem znamenitega panamskega prekopa, o njegovi zgodovini in načinu izgradnje. V nadaljevanju dneva boste videli še nekdanjo vojaško bazo Albrook, kjer se danes nahaja poslovni center in rezidenčna palača. Vrnitev v hotel in prenočevanje.
 3. dan: PANAMSKI PREKOP/ zajtrk, kosilo
  Po zgodnjem zajtrku se boste odpravili na nepozabno dogodivščino – vožnjo po panamskem prekopu. Panamski prekop je bil zgrajen v letih med 1904 in 1914, predvsem s finančno in tehnološko pomočjo ZDA. Prekop, ki je dolg 82 km, seka panamsko ožino in tako povezuje Atlantski in Tihi ocean. Zapornice regulirajo pretok vode, ki povzroči sestop ladje, od zapornice do zapornice. Prekop je znan tudi kot »8 čudo sveta«, saj je še danes tehnološko eden bolj zahtevnih gradbenih projektov na svetu. Vkrcali se boste na ladjo in se skupaj z ostalimi ladjami podali po panamskem kanalu. Na poti boste lahko opazovali še raznovrstne vrste ptic, mogoče ugledali celo opice in krokodile, ki prebivajo v džungli tik ob kanalu. Obeta se vam dan, ki ga ne boste pozabili. Zvečer folklorni program z večerjo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.
 4. dan: CIUDAD DE PANAMA–SAN JOSE/ Kostarika / zajtrk
  Po zajtrku se boste poslovili od Paname, sledil bo letalski prevoz v Kostariko in njeno glavno mesto San Jose. Ena najmlajših prestolnic Latinske Amerike je skrbno urejena v pravokotno mrežo ulic. Videli boste neoklasični Teatro Nacional, ki velja za najlepšo javno stavbo v mestu, Parque Nacional ter stavbi Kongresa in Narodne knjižice, ki sta ob senčnem parku. Obiskali boste Muzej žada, ki se lahko pohvali z največjo zbirko ameriškega žada na svetu. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.
 5. dan: SAN JOSE – NP TORTUGUERO/ zajtrk, kosilo, večerja
  Zajtrk. Pot boste nadaljevali do narodnega parka Tortoguero, ki predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli. Skozi park se vije Canal de Tortoguero, ki povezuje labirinte delte, kanale in lagune. Plovba s čolni skozi Tortuguero in okolico ponuja posebno izkušnjo džungle. Tu se prepleta 11 izrazitih življenskih habitatov, od rafije in palmovega gozda do čisto pravih močvirij. Nastanitev v lodžu, večerja in prenočevanje.
 6. dan: NP TORTUGUERO/ zajtrk, kosilo, večerja
  Na prvo dnevno vožnjo po kanalih parka Tortuguero se boste odpravili že pred zajtrkom. V tem času je namreč mogoče videti največ živali. Opazovali boste lahko opice, lenivce, želve, iguane ter različne vrste ptic. Zajtrk v lodžu, nato pa dopoldan namenjen oddihu. Po kosilo vas čaka popoldansko odkrivanje narodnega parka in uživanje v čudoviti naravi. Večerja v lodžu in prenočevanje.
 7. dan: NP TORTUGUERO– NP ARENAL/ zajtrk, večerja
  Zajtrk. Nato vožnja proti naslednji znamenitosti Kostarike, narodnem parku Arenal. Znotraj parka se bohoti najmlajši ter najbolj aktiven vulkan v državi – vulkan Arenal. Pod njim leži istoimensko fascinantno jezero, okolica pa je prepletena s številnimi toplimi vrelci. V enem izmed njih, lepo urejenem v kopališče, si boste privoščili tudi večerno kopanje. Prenočevali boste ob vznožju vulkana Arenal.
 8. dan: NP ARENAL/ zajtrk
  Po zajtrku vas čaka dan v objemu narodnega parka Arenal. Pot vas bo vodila skozi gozd, kjer so še vedno vidne posledice zadnje erupcije vulkana. Nadaljevanje poti po ohlajeni lavi do razgledne točke, kjer se vam bo ob lepem vremenu ponudil čudovit razgled na okolico, veličasten vulkan Arenal in istoimensko jezero. Popoldan boste obiskali plantažo svetovno znane kostariške kave in se seznanili z njeno tradicijo. Spoznali boste zgodovino kave, vse od njenih začetkov v Afriki. Predstavljen vam bo tudi celoten proces od semena pa vse do trenutka, ko boste kavo poskusili v tradicionalni haciendi. Privoščili si boste lahko tudi različne okusne prigrizke ter pobrskali med bogato ponudbo sveže pražene, pakirane kave. Po nepozabnem dnevu prenočevanje v lodžu.
 9. dan: NP ARENAL–PACIFIŠKA OBALA/ zajtrk, večerja
  Zajtrk in nato spust do obale Pacifika, kjer vas čaka oddih v hotelu blizu morja ter čas za oddih ob šelestenju dreves in šumenju morja. Večerja in prenočevanje.
 10. dan: PACIFIŠKA OBALA/ zajtrk, večerja
  Dan namenjen oddihu, poležavanju, samostojnim ogledom, sprehodom … Prenočevanje.
 11. dan: PACIFIŠKA OBALA–SAN JOSE–EVROPA/ zajtrk
  Zajtrk. Prevoz na letališče v San Jose in let proti Evropi. Nočni let.
 12. dan: EVROPA–BENETKE/ obroki na letalu
  Pristanek v Evropi in nadaljevanje leta proti Benetkam ali drugemu bližnjemu letališču. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi ali minibusi
 • nočitev z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah
 • ostali obroki kot so navedeno v programu
 • ogledi z lokalnimi vodniki
 • vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • pijača pri obrokih
 • izleti in druge storitve po osebnih naročilih

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 40 EUR
 • izstopne takse in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 45 EUR

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena) 75,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 490,00 EUR/osebo

Popusti

 • troposteljna soba in popust za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

Opomba

 • ob prijavi obvezna kopija potnega lista.

Odkrita beseda

 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici. 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KOM