Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

OPIČJA GORA IN PREDSTAVA PTIC UJED

Affenberg – Landskron - Vrbsko jezero

ODHOD: 1.avgust 2020 ali po želji skupine (1 dan)

Prijetno razpoloženi se boste v jutranjih urah odpeljali iz Celja, Ljubljane proti Tržiču in z vmesnim postankom čez prelaz Ljubelj mimo dolgega Vrbskega jezera do Opičje gore. V bližini Osojskega jezera v Avstriji, v kraju Beljak/ Villach se nahaja velik rezervat, kjer prosto živijo opice vrste japonski Makaki. Ker so le te v naravi precej ogrožene, je takšen park za ohranitev te vrste nadvse dobrodošel. Rezervat Opičjo goro je leta 1996 ustanovil Peter Gaubatz. Takrat so iz Japonske pripeljali 40 makak, njihovo število pa je danes že preko 140. Japonske makake so znane tudi pod imenom snežne opice, saj med drugim živijo tudi na ozemlju, ki ga več mesecev prekriva sneg. Samci v povprečju tehtajo 11,3 kg, medtem ko so samičke lažje, njihova povprečna teža je nekje okrog 8,4 kg. Imajo rožnat obraz, prekrivajo pa jih rjave oz. sive dlake, ki ob hladnem vremenu postanejo gostejše. So zelo dobre plavalke. Njihova življenjska doba je v povprečju 6,3 leta. Živijo v skupinah, v katerih ima eden izmed samcev alfa vlogo. Japonske makake so zelo inteligentna vrsta opic; sadje, ki ga imajo zelo rade najprej olupijo, pri preučevanju le teh so opazili, da si sadje in zelenjavo perejo v vodi ipd.

Po zanimivem doživetju se boste povzpeli do gradu Landskron, kjer se vam bo odprl čudovit pogled proti Beljaku. Med predstavo boste videli ptice ujede v prostem letu v okolju znamenitega gradu Landskron. Po presunljivih letih se ptice vrnejo nazaj k sokolarju, ki stoji tik pred vami. Sokolar obiskovalcem izčrpno predstavi tudi obnašanje in življenjske navade teh deloma ogroženih živali. Postanek bomo naredili še v zares čarobni Vrbi in se sprehodili po lepo urejenem turističnem mestu v katerem zagotovo izstopa prekrasen dvorec. Skozi predor Karavanke se ponovno vrnemo v Slovenijo. Prihod domov v večernih urah.

CENA na osebo:

minimalno 45 potnikov 49 €

minimalno 40 potnikov 53 €

minimalno 35 potnikov 57 €

CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz po programu iz Celja in Ljubljane,
  • vstopnino in ogled opičje gore,
  • vstopnino na ogled predstave ptic ujed »Adlershow«,
  • pristojbino za cesto na grad Landskron,
  • zunanje oglede po programu,
  • slovensko vodenje,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • DDV in organizacijo potovanja.

DOPLAČILI PO ŽELJI ob prijavi na osebo:

  • zavarovanje za tujino z asistenco po ponudbi na dan prijave,
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.

POMEMBNO: obvestilo o točni uri in kraju odhoda potniki prejmejo 7 do 5 dni pred odhodom. Ob rezervaciji je mogoče podati neobvezujočo željo na katerem sedežu želite sedeti. V primeru manjšega števila od 35 potnikov, si pridržujemo pravico do odpovedi aranžmaja ali do združevanja aranžmajev. Minimalno število potnikov za odhod z določenega vstopnega mesta je 8. V primeru manjšega števila potnikov si pridržujemo pravico do odpovedi prevoza iz določenega kraja. Potniki v tem primeru niso upravičeni do odpovedi aranžmaja, ampak morajo vstopiti na vnaprej določenih potrjenih vstopnih mestih.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

BSL