Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Od Passaua do Linza po reki Donavi

ODHODI: 29. avgust, 10. oktober 2020

Privlačna rečna lepotica zna pričarati vse lepote reke Donave, medtem ko pluje med mesti Passau in Linz. Prekrasna panorama, ki se odpira na vse strani, samo potrjuje dejstvo, da sta obe mesti tako zelo privlačni. Stara mestna jedra in obilica muzejev vsakega prevzamejo in kar ne bi se radi poslovili.

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA–PASSAU večerja, nočitev 
Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Čudovita panorama Avstrije nas bo spremljala do romantičnega mesta Passau, ki leži na stičišču treh rek. Stoletja je bil Passau središče trgovine vseh smeri, saj je spretno izkoristil svojo lego na sotočju treh rek: Donave, Inna in Ilza. Staro mestno jedro nas bo očaralo s svojo slikovitostjo. Njegove ulice so bile nekoč znanilke obrtniških delavnic. Občudovali bomo arhitekturo Rimskega trga, Rezidenčnega trga, mestne hiše, stolnice in cerkve sv. Štefana. Po ogledu bo dovolj prostega časa za individualen sprehod ali morda obisk katerega izmed muzejev. V večernih urah se bomo nastanili v hotelu, pojedli večerjo in polni čudovitih spominov sladko zaspali. 

2. dan: LINZ–SLOVENIJA zajtrk 
Po zajtrku se bomo vkrcali na rečno lepotico in odpluli po Donavi do Linza, ki ga lahko opišemo kot privlačno mesto s pestro zgodovino. Linz je tretje največje avstrijsko mesto. V njem potekajo različni kulturni dogodki, prireditve, muzeji pa vabijo z novimi zbirkami. Orientacijski ogled mesta nas bo spoznal z mestno arhitekturo, sprehodili se bomo mimo največjih mestnih znamenitosti: mimo starega mestnega jedra, ki ga krasijo bogate meščanske hiše, številnih pročelij cerkva, mestne hiše, gradu, reke Donave … Morda se boste odločili za ogled sodobne ustanove Ars Electronica Center. To je center sodobne virtualne realnosti in novih tehnologij, ki ima veliko prikazov s področja naravoslovja. Po ogledu bo še nekaj časa za sprostitev, nato pa kilometre pod kolesa in proti domu, kamor bi naj prispeli v večernih urah.

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vožnjo z ladjo (Passau–Linz), vodenje in organizacijo izleta.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 3€


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 155 €
pri udeležbi 32 oseb 170 €
pri udeležbi 24 oseb 185 €


Cenejša potovanja
· -40 € 
za dve osebi do 31.1.
· -20 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON