Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Nizozemska z Amsterdamom in idilično pokrajino

ODHOD: 23. oktober 2020

Amsterdam je mesto, ki je drugačno 
Če si želite obiskati mesto, ki ima prekrasno arhitekturo, kanale namesto cest, tolerantnost na vsakem koraku, številne trgovine, odlične restavracije in izredno živahen utrip, potem je Amsterdam prava izbira. 

Ko idilično postane tudi praktično 
Nizozemci so eden najbolj praktičnih narodov na svetu. Veter uporabljajo za izsuševanje morja in mletje žita, topole in vrbe spremenijo v obuvala, iz mleka pa delajo izvrstne sire. 

Nasprotje in različnost mest 
Rotterdam je arhitekturni čudež. Pravo nasprotje Den Haagu in Delftu, kjer je tradicija še vedno doma, kot tudi prizori, ki jih je naslikal Vermeer. 

PRI NAS SMO POGOSTO PREVEČ OBREMENJENI. S SABO IN Z DRUGIMI. POTOVANJE NA NIZOZEMSKO ODGRNE POPOLNOMA NOVE POGLEDE.


Program potovanja
1. dan: SLOVENIJA–AVSTRIJA–NEMČIJA nočna vožnja 
Na pot se bomo odpravili v popoldanskih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom bo potekala po Avstriji in Nemčiji v smeri Nizozemske. 

2. dan: AMSTERDAM nočitev 
V dopoldanskem času bomo prispeli v Amsterdam, prikupno mesto, ki se ponaša s svojimi kanali, zanimivimi muzeji, »rdečo četrtjo« … Najprej ga bomo spoznali s krožno vožnjo in si nato pretegnili ude s sprehodom mimo številnih znamenitosti: cvetlične tržnice, ustavili se bomo na trgu Dam s kraljevo palačo in novo cerkvijo, pokukali bomo v nekdanjo borzo, osvojili pristanišče in podoživeli usodo žensk, ki so objokovale svoje mornarje na t. i. Stolpu jokanja. Obiskali bomo tudi brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore in si ogledali demonstracijo obdelave diamantov (možen tudi nakup), nato pa bomo prosti čas izkoristili za ogled muzejev. Priporočamo ogled Van Goghovega muzeja ali Rijks muzeja, kjer se nahaja Rembrandtovo delo Nočna straža. Po ogledih bomo odkrili čarobnost mesta tudi z vožnjo z ladjico po amsterdamskih kanalih. Nekaj časa bo ostalo za individualno okrepčilo, nato pa se bomo z avtobusom odpeljali do hotela. Nastanitev in nočitev.  

3. dan: AMSTERDAM Z IDILIČNO POKRAJINO (mlini na veter, cokle, siri in polderji) zajtrk, nočitev  
Po zajtrku bomo obiskali muzej na prostem Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti: coklarstvo in sirarstvo. Po ogledih bomo šli do tipične holandske ribiške vasi Volendam, ki leži ob Markerskem jezeru. Ob dogovorjeni uri se bomo iz Volendama znova vrnili v Amsterdam in najprej izkoristili čas za individualen potep, vrnitev v hotel. Nočitev. 

4. dan: AMSTERDAM–DEN HAAG–DELFT– ROTTERDAM–NEMČIJA zajtrk, nočitev  
Po zajtrku se bomo zapeljali v mesto Den Haag. Ogledali si bomo vladni predel s številnimi ministrstvi, sedež nizozemskega parlamenta, Mauritshuis ter se za kratek čas ustavili ob Palači miru. Nadaljevali bomo pot do Delfta, kjer si bomo ogledali porcelarno, nekaj časa pa preživeli še v njegovem starem jedru. Zapeljali se bomo v Rotterdam. Panoramska vožnja skozi najmodernejše nizozemsko mesto nas bo pripeljala do razglednega stolpa Euromast, s katerega je lep razgled na največje evropsko pristanišče, ki se razprostira v dolžini 40 km. Po postanku bo sledila vožnja v smeri proti Nemčiji do kraja nastanitve. Nočitev. 

5. dan: NEMČIJA–AVSTRIJA–SLOVENIJA zajtrk 
Po zajtrku se bo vožnja nadaljevala čez Nemčijo in Avstrijo s postanki na poti. Pot nas bo vodila mimo frankfurtskega letališča, Würzburga, kjer so znana vinorodna območja, Nürnberga, Ingolstadta, čez reko Donavo proti Münchnu, od tam pa ob Kimskem jezeru proti Avstriji. Na avstrijski strani bomo pot nadaljevali mimo Salzburga proti Sloveniji. Predviden prihod domov je v kasnejših večernih urah.

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 3 x nočitev z zajtrkom,zunanje oglede po programu,vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €, vstopnine (Van Goghov muzej, Rijks muzej, Hiša Ane Frank pribl. 45 €, park Keukenhof pribl. 18 €, vožnja z ladjico pribl. 12 €)
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina(8-12 €)


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 320 €
pri udeležbi 32 oseb 340 €
pri udeležbi 24 oseb 360 €


Cenejša potovanja
· -50 € za dve osebi do 31.1.
· -30 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON