Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

NEPOZABNA SLAVONIJA
Đakovo – Kneževi vinogradi – Beli Manastir - Našice

25. april in 12. september 2020 ali po želji skupine (2 dni/1 noč)

brezplačna odpoved DO 15.4.2020

* Velja za prijave na aranžmaje kjer je organizator TA Britannia Tours in ne zajema stroškov prijavnine odpovednega rizika in zdravstvenih zavarovanj v tujini.

 1. DAN: SLOVENIJA – ĐAKOVO – KNEŽEVI VINOGRADI – BELI MANASTIR (kosilo, degustacija, večerja, nočitev)

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Zagreba do Đakova. Z lokalnim vodnikom si boste najprej ogledali katedralo J.J. Strossmayerja, škofa in enega največjih hrvaških prosvetljencev, najstarejšo teološko fakulteto na Hrvaškem, korzo, edinstveno cerkev Vseh svetih, ki združuje katoliško in islamsko arhitekturo. Pri Đakovem je potrebno omeniti še naslednje: Škofa Josipa Juraja Strossmayerja in ponos Slavoncev – konje lipicance đakovske kmetije. Obiskali boste kobilarno, kjer žrebeta vzgajajo za paradno jahanje. Po ogledu sledi bogato kosilo v bližnji restavraciji. Vožnjo boste nadaljevali po vinski cesti največjega kompleksa vinogradov na Hrvaškem, v lasti vinske kleti Belje. V vinski kleti boste tudi deležni degustacije njihovih vin. Dan se bo prevesil v večer in odpeljali se boste do Belega Manastirja, kjer bodo sledili prijava v hotel, nastanitev v sobe ter kratek čas za osvežitev. Nato se boste peš odpravili do bližnje Etno vasice Divani, ki se ponaša s prestižno nagrado Hrvaške turistične skupnosti, destinacija leta. V hiši vas bodo razvajali z okusnimi jedmi izpod peke. Za prijetno vzdušje pa bodo poskrbeli tamburaši.

 1. DAN: OSIJEK – NAŠICE – SLOVENIJA (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali do Osijeka. Sprehod po največjem slavonskem mestu z lokalnim vodnikom. Ogled številnih zanimivosti med katerimi izstopa zagotovo Trdnjava, ki je pod UNESCO-vo zaščito, kot spomenik svetovne dediščine. V Trdnavi boste izvedeli, zakaj je Osijek zgrajen prav na tem mestu in kako so uspeli premagati Osmanske sile po 150 letih turške okupacije. Sledi ogled največje cerkve na Hrvaškem – katedrale Sv. Petra in Pavla. Po ogledu še v center mesta in nekaj prostega časa. Na poti proti Našicam boste obiskali še zasebni živalski vrt, katerega se nebi sramovali niti večji živalski vrtovi. Videli boste leve, ponije, medvede, orle, volkove, kače, …. Lastnik izvaja z njimi izvrstno animacijo. Navdušeni boste! Potem se boste odpeljali do Našic, kjer se boste najprej po želji in za doplačilo okrepčali s kosilom v izvrstni restavraciji. Nato boste spoznali Našice skozi pripoved »grofovska zgodba«. Ogled cerkve Sv. Antona Padovanskega iz 13. St. (spomenik nulte kategorije z 10 »inkunabolami« neprecenljive vrednosti). Dvorec Pejačević (dom slavonskih vladarjev, grofov Pejačević). Sprehod skozi prvi zaščiteni parkovni spomenik na Hrvaškem, kot eden 5 preostalih parkov v Evropi angleškega tipa, naprej mimo Dorin paviljon do dvorca Marka Pejačevića. Obiskali bostr še kmečki muzej, kjer boste izvedeli več o dveh hrvaških banih. Polni novih doživetij se boste odpeljali proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA na osebo:

 • minimalno 45 potnikov 149 €

 • minimalno 35 potnikov 159 €

 • minimalno 30 potnikov 169 €

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz po programu iz Celja in Ljubljane,
 • postanek v Đakovem,
 • voden ogled kobilarne v Đakovem,
 • kosilo v Đakovem,
 • ogled Kneževih vinogradov in degustacijo 3 vrst vin,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Belem Manastirju,
 • večerjo izpod peke v Etno vasivi Divani,
 • nastop tamburašev v Etno vasici Divani,
 • ogled Osijeka z lokalnim vodnikom,
 • animiran obisk živalskega vrta,
 • obisk kmečkega muzeja v Našicah,
 • zunanje oglede po programu,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah,
 • turistično takso,
 • slovensko spremstvo, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV in organizacijo potovanja.

POPUSTI na osebo: do 12 let na dodatnem ležišču 20%, od 12 let na dodatnem ležišču 10%.

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo: enoposteljna soba 20 €; kosilo v Našicah 12 €; zavarovanje za tujino z asistenco po ponudbi na dan prijave; zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.

POMEMBNO: obvestilo o točni uri in kraju odhoda potniki prejmejo 7 do 5 dni pred odhodom. Ob rezervaciji je mogoče podati neobvezujočo željo na katerem sedežu želite sedeti. V primeru manjšega števila od 35 potnikov, si pridržujemo pravico do odpovedi aranžmaja ali do združevanja aranžmajev. Minimalno število potnikov za odhod z določenega vstopnega mesta je 8. V primeru manjšega števila potnikov si pridržujemo pravico do odpovedi prevoza iz določenega kraja. Potniki v tem primeru niso upravičeni do odpovedi aranžmaja, ampak morajo vstopiti na vnaprej določenih potrjenih vstopnih mestih.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

BSL