Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Mehiška kultura in oddih v Acapulcu

ODHOD: 21. oktober 2020

Posebno doživetje je intimen vpogled v življenje ene največjih umetnic Latinske Amerike – Fride Kahlo in oddih na plažah Acapulca!

Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE MEXICO /obroki na letalu
Polet iz Benetk preko enega od letališč proti Mehiki bo začetek vašega odkrivanja te živahne države (prevoz iz Ljubljane za doplačilo). Mehiška prestolnica se razprostira na 2.240 m visoki planoti in ima prijazno klimo skozi celo leto. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan: CIUDAD DE MEXICO / zajtrk
Po zajtrku si boste ogledali Ciudad de Mexico, kjer živi kar 22 milijonov ljudi. Današnjo mehiško prestolnico so zgradili Španci na ruševinah azteške prestolniceTenochtitlan, na otoku jezera Texcoco. Ogledali si boste novi del mesta in zgodovinsko središče mesta s trgom Zocalo. Obiskali boste tudi Narodno palačo, kjer so občudovanja vredne stenske risbe Diega Riviere, ki ponazarjajo zgodovino dežele in rojstno hišo Fride Kahlo, La Casa Azul. Nato še ogled veličastnega antropološkega muzeja, ki bo odličen uvod v spoznavanje bogatih kultur preteklih stoletij. Popoldne se boste peljali z barvitimi ladjicami po kanalih nekdanjega jezera azteškega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi).

3. dan: CIUDAD DE MEXICO–TEOTIHUACAN– TULA–GUADALUPE–CIUDAD DE MEXICO / zajtrk
Današnji dan boste namenili spoznavanju azteške in tolteške kulture. Podali se boste v znameniti Teotihuacan, nekdanjo azteško prestolnico. Ogledali si boste veličastno piramido Sonca, ki je s svojimi 70 m tretja največja na svetu. Mogočna piramida Meseca, tempelj Pernate kače, ki je še dandanes uganka arheologov, in dva km dolga Cesta mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali svojim krvoločnim božanstvom, bodo še poglobili vaše doživetje starodavne kulture. Obiskali boste Tulo, središče nekdanje tolteške države, ki je med leti 900 in 1500 zajemala velik del srednje Mehike in Teotihuacan. Nato se boste odpeljali do največjega romarskega središča obeh Amerik – Guadalupe ter se po dnevu polnem vtisov, vrnili v Ciudad De Mexico.

4. dan: CIUDAD DE MEXICO–CHULULA–PUEBLA / zajtrk
Dan boste začeli z vožnjo po slikoviti pokrajini do Pueble (de los Angeles) ali Mesta angelov, ki se ponaša z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo in številnimi cerkvami. Na poti si boste ogledali še Chululo in znamenito Veliko piramido, ki je bila celo večja od egipčanske Keopsove piramide. Danes jo prerašča zelenje in na vrhu jo krasi cerkev. Po prihodu v Pueblo bo sledil ogled mesta z močnim kolonialnim pridihom ter nastanitev v bližnjem hotelu.

5. dan: PUEBLA–CUERNAVACA-TAXCO/ zajtrk
Zajtrk ter vožnja v Cuernavaco, nekoč najbolj zaželeno mesto mehiške visoke družbe. Navdušila vas bo kolonialna arhitektura, obiskali pa boste tudi Cortesovo palačo. Pot boste nadaljevali proti Taxcu, slikovitem mestecu, kjer je največji rudnik srebra v Mehiki. V spomeniško zaščitenem mestu si boste ogledali baročno mestno katedralo Santa Prisca in se podali na pot po strmih ulicah. Značilna arhitektura in pester utrip ki ga ustvarjajo domačini, obiskovalce vedno prevzame. Tu boste danes tudi prenočili.

6. dan: TAXCO–ACAPULCO/ zajtrk
Po zajtrku še nekaj prostega časa za nakup srebrnine v mestnih trgovinicah, potem pa se boste podali proti pacifiški obali Mehike, mondenem letovišču Acapulco. Na poti se boste ustavili še ustavili ob znameniti pečini Quebrada, kjer bolj pogumni tudi skočijo v globino 45 metrov. Nastanitev v hotelu in prosto za sprostitev na plažah oziroma za lastno raziskovanje letovišča.

7. dan: ACAPULCO / zajtrk
Prosto za samostojne oglede in izlete oziroma poležavanje na plažah.

8. dan: ACAPULCO–MEXICO CITY–EVROPA/ zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili proti mehiški prestolnici. Prevoz na letališče in prijava za let v Evropo. Nočni let.

9. dan: EVROPA–BENETKE/ obroki na letalu
Prihod na eno od evropskih letališč in nadaljevanje leta v Benetke. Za doplačilo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.

Popust za zgodnje prijave

 • do 30 EUR/osebo za prijavo do 60 dni pred odhodom

Popust vam priznamo ob rezervaciji. Popust se izključuje z drugimi popusti in akcijami.

CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb – 1.795 EUR

 • pri udeležbi najmanj 10 oseb – 2 .025 EUR

Pomembno

 • za odhod 18. 4. 2020 prosimo pokličite naš klicni center in z veseljem vam bomo svetovali

Top doživetje

Obisk rojstne hiše Fride Kahlo je intimen vpogled v življenje ene največjih umetnic Latinske Amerike.

Opozorilo

 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Odkrita beseda

 • v primeru nočnega leta bo pristanek v Ciudad de Mexico naslednjega dne v jutranjih urah

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo 
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi
 • nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah
 • obroki po programu
 • ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki
 • vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • pijača pri obrokih
 • izleti in druge storitve po osebnih naročilih

Obvezna doplačila

(vodniku na poti)

 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 35 EUR
 • izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 25 USD

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILAso sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KOM