Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Kraljevski Krakov in bisera Velike Moravske

ODHODI: 13. avgust, 8. oktober 2020

Veliko zgodovinskih podrobnosti 
Poljska in Moravska imata pestro zgodovino. Občasno v skupni kraljevini, pa ločeni in znova združeni. Krakov je bil dolga leta kraljevo mesto, Austerlitz pa prizorišče ene najslavnejših bitk v zgodovini. 

Kraljevo mesto in sodoben utrip 
Po krakovski kraljevi poti so se nekoč sprehajali kralji, danes pa ponuja obiskovalcem polno zgodovinsko doživetje. Grad s katedralo, palače v mestu in trgi s trgovinami navdušijo. 

Tokrat jih ne bomo spregledali 
Velikokrat po krivici spregledani mesti Olomuc in Brno nudita veliko. Od čokolade do starih trgov, katedrale, samostana, mestne hiše …  

SLIKOVITI KRAKOV S SVOJIM KRALJEVIM PEDIGREJEM TER ČUDOVITA OLOMUC IN BRNO VRNEJO ČAS V ZGODOVINO.

Program potovanja
1. dan: SLOVENIJA–POLJSKA nočna vožnja 
Od doma se bomo odpravili v poznejših večernih urah. Skozi Avstrijo in Češko proti Poljski nas bo popeljal udoben turistični avtobus. 

2. dan: KRAKOV
 večerja, nočitev 
V dopoldanskih urah bomo prispeli do Krakova. Ob prihodu se bomo odpravili na grič Wawel, kjer si bomo ogledali katedralo in kraljevo palačo ter se spoznali s simbolom mesta – zmajem. Tam, kjer se je zgodovina poljskega naroda ustvarjala, jo bomo mi spoznavali in podoživljali. Sledil bo sprehod po poti poljskih kraljevih družin: po Grajski ulici do Glavnega trga z Marijino cerkvijo, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar, ki je največji v srednji Evropi, iz zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem Hejnal (trobenta), ki je mestu oznanila tatarsko nevarnost. Nadaljevali bomo do Vrat sv. Florjana in obzidja z utrdbo Barbikon. Na trgu in okoliških ulicah boste začutili boemski utrip kraljevega mesta. Nekaj prostega časa bo za nakupe ali kak prigrizek na vedno polnih stojnicah. Proti večeru se bomo odpeljali do hotela, se nastanili v sobah in povečerjali. Nočitev. 

3. dan: OLOMUC–BRNO zajtrk, večerja, nočitev 
Po zajtrku bomo uživali v češkem podeželju na kratki vožnji do severne Češke, kjer leži zgodovinski biser te države – mesto Olomouc. Sodi med najlepša mesta v državi in nekoč najpomembnejše središče Velike Moravske. Danes je univerzitetno, kulturno in gospodarsko središče. Za njih je pomembna živilska industrija in vsekakor se ponašajo s svojo ponudbo čokolade. Po ogledu in osvežitvi se bo naša pot nadaljevala do Brna, moravskega glavnega mesta. Sledil bo postanek na prizorišču Napoleonove bitke – Austerlitz ali bitka pri Slavkovu. Napoleonova klasika je bila ena najslavnejših Napoleonovih bitk, ki je potekala 2. decembra 1805. Bila je vrh in konec kampanje leta 1805. Po ogledu se bomo odpeljali do hotela, nastanili v hotelu, večerjali in zaspali. 

4. dan: BRNO–SLOVENIJA zajtrk 
Po zajtrku se bomo sprehodili skozi mestno jedro, ki nas bo navdušilo z moderno arhitekturo in seveda z izjemnim starim mestnim središčem, kjer so katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša … Po osvežitvi se bo naša vožnja nadaljevala proti Avstriji in Sloveniji. Domov bomo predvidoma prišli v večernih urah.

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 20 €
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 €


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 195 €
pri udeležbi 32 oseb 215 €
pri udeležbi 24 oseb 235 €


Cenejša potovanja
· -40 € 
za dve osebi do 31.1.
· -20 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON