Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Katarski gradovi, Barcelona in Andora

ODHODI: 27. oktober 2020

Skrit zaklad ob vznožju Pirenejev
Samostan Fontfroide so ustanovili Benediktinci leta 1093 in se leta 1145 združili s cistercijani. Ima impozantno arhitekturo, izjemne vrtove in odlične vinograde, v katerih pridelujejo zelo cenjeno vino.

Najvišja prestolnica v Evropi

Majhna in skrivnostna, to je Andora. Nakupovanje je izjemno ugodno. Je edina država na svetu, ki ima dva princa, nima nacionalne banke in nima svoje valute, vojne pa ne poznajo že 1000 let.

Mesto treh svetišč

Barcelona ima Sagrado Familio, ki še ni dograjena, Camp Nou, ki je drugačne vrste katedrala, in pravo katedralo iz gotskih časov. Tri mogočna svetišča.


POTOVANJE, KI PREDSTAVI TOLIKO RAZLIČNIH MEST IN DEŽEL, DA MU UPRAVIČENO LAHKO REČEMO MOZAIK ZNANJA.

Program potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA–FRANCIJA nočitev 
Udoben turistični avtobus nas bo zgodaj zjutraj odpeljal proti Italiji. Potovanje se bo nadaljevalo v smeri Benetk, Genove in Ventimiglie. V opoldanskih urah bomo že lahko občudovali izjemno panoramo slavne Azurne obale, katere glavno mesto Nico bomo spoznali med panoramsko vožnjo. Mesto je zmeraj živahno in zmeraj privlačno. Po kratkem postanku se bo vožnja nadaljevala v osrčje Provanse, proti mestu Arles. Vožnja do kraja nastanitve, nočitev. 

2. dan: SAMOSTAN FONTFROIDE–CARCASSONNE zajtrk, nočitev 
Po zajtrku bomo z vožnjo nadaljevali proti Pirenejem. V opoldanskih urah bomo prispeli v zanimivo pokrajino Roussillon – Aude in se ustavili ob samostanu Fontfroide, ki je bil ustanovljen leta 1093. Leta 1145 so pod vplivom sv. Bernarda prestopili med cistercijanske opatije in začeli z gradnjo cerkve in križnega hodnika. Ko je bil umorjen samostanski menih Pierre de Castelnau, so se začele t. i. albižanske križarske vojne – vojne proti katarom. Po ogledu bomo nadaljevali pot do srednjeveškega mesta Carcassone. Gornji stari del mesta je že vrsto let pod zaščito Unesca, saj se nahaja v notranjosti enega izmed najdaljših in najbolj kompaktno grajenih obzidij v Evropi. Sledil bo ogled starega jedra, nakar se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Namestitev, nočitev. 

3. dan: MIREPOIX–ANDORA zajtrk, nočitev 
Ta dan bomo nadaljevali s potepanjem do mesteca Mirepoix, kjer si bomo ogledali star srednjeveški trg. V mestu je še vedno aktivna lokalna tržnica. Zanimive so raznolike fasade starih stavb. Nadaljevali bomo pot proti Pirenejem in žepni državici Andori, majhni neodvisni državici v Pirenejih med Francijo in Španijo. Samostojna je že od časa Karla Velikega in je bila 1278. leta ustanovljena kot kneževina brez kneza. V sodobnem času je postala prava davčna oaza. Ustavili se bomo v glavnem mestu, ki leži na višini 1023 m. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro, čas bo za osvežitev, morda nakupe. Nastanitev v hotelu, nočitev. 

4. dan: BARCELONA zajtrk, nočitev 
Po zajtrku se bo potovanje nadaljevalo proti Španiji, vse do Barcelone. Ogledali si bomo znamenitosti in si vzeli čas za osvežitev. Sledil bo postanek ob slovitem, še vedno nedokončanem kompleksu cerkve Sagrada Familia, ki predstavlja arhitektovo življenjsko delo. Za kratek čas se bomo ustavili na nogometnem stadionu Camp Nou. Po ogledu se bomo odpeljali do trga Plaça de Espanya. Mimo španske vasi se bomo povzpeli do olimpijskega kompleksa Estadi Olímpic, ki je bil osrednje prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 1992. Z razgledne točke Montjuic bomo lahko uživali v pogledu na staro mestno jedro in njegovo obsežno zaledje. Nadaljevali bomo proti staremu mestnemu jedru. Na Ramblo bomo vstopili z osrednjega trga Plaça de Catalunya in se nato napotili proti slikoviti četrti Barri Gotic, katere osrednji spomenik predstavlja mogočna katedrala, ki je nastala v glavnem na prehodu iz 14. v 15. stol. V bogato opremljeni notranjščini posebej izstopajo klopi iz začetka 16. stol. Tudi bližnje zgradbe pričajo o izrednem pomenu tega mesta v srednjem veku. Rambla, najživahnejša barcelonska ulica, se razteza vse do starega pristanišča. S svojimi drevoredi in številnimi lokali, restavracijami in trgovinami je priljubljeno sprehajališče domačinov in turistov. Prosti čas. Po osvežitvi se bomo odpeljali do hotela in se nastanili. Nočitev. 

5. dan: MONTSERRAT–NIMES
 zajtrk, nočitev 
Katalonska sveta gora Montserrat, ki številne obiskovalce privablja tudi zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata, nas bo pozdravila v zgodnjem dopoldnevu. Ogledali si bomo baziliko s črnim kipcem slovite Črne Madone (Matere Božje), zaščitnice Katalonije. Po ogledu in osvežitvi bomo nadaljevali potovanje proti Franciji, vse do mesta Nimes. Ta se še zmeraj ponaša s starim antičnim amfiteatrom. Kratek postanek in vožnja do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, nočitev. 

6. dan: FRANCIJA–ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk 
Vračanje domov bomo izkoristili za izjemno kuliso Azurne obale. Na poti se bomo še na kratko ustavili v parfumeriji Fragonard, kjer bo čas za ogled in po želji nakup. Nato pa se bomo podali mimo italijanskih polj in mest proti Sloveniji. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznejših večernih urah.


Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana.

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 5 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačila po želji: enoposteljna soba 125 €, vstopnine
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 18 €


Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 435 €
pri udeležbi 32 oseb 455 €
pri udeležbi 24 oseb 475 €


Cenejša potovanja
· -60 € 
za dve osebi do 31.1.
· -30 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON