Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Kanarski trojček - Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura

Odhod: 30.11.2019

Cena: od 987€ (odvisno od termina)

Čas trajanja: 8 dni

8 dni Hoteli 3 *, nočitev/zajtrk– spoznajte zgodovino, arhitekturo in umetnost na Gran Canarii– ognjeni otok Lanzarote– peščene plaže in kristalno čisto morje na Fuerteventuri

 1. dan LJUBLJANA – GRAN CANARIA – LAS PALMAS. Zbor v Ljubljani in vožnja do Benetk, od koder (preko Madrida) poletimo proti Gran Canarii. Po prihodu prevoz mesta Las Palmas. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

   

 2. dan GRAN CANARIA – izlet po otoku – polet na LANZAROTE. Zajtrk. Sprehodimo se skozi labirint La Veguete, ki nas s kolonialnimi zgradbami zapelje v nek stari čas.Postanemo v vasici Arucas, kjer si ogledamo izjemno bazaltno cerkev ter tovarno ruma. Skozi soteske se po vijugasti cesti vozimo do Terorja, ki je versko središče otoka in kjer bomo občudovali nekaj najlepših primerkov kolonialne arhitekture. Z avtobusom se povzpnemo na najvišji vrh Pico de las Nieves (1949 m), od koder imamo z nekaj sreče razgled čez celoten otok. V skladu s časom se sprehodimo se do zanimive skalne formacije Roque Nueblo. Spustimo se v belo vasico Fataga in v dolino kanarskih palm. Dan zaključimo na v Maspalomas ter se sprehodimo po puščavskih peščenih sipinah. Kakšni kontrasti! Morda skok v morje? Vožnja na letališče in polet na Lanzarote. Po pristanku vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

   

 3. dan LANZAROTE – izlet na VZHOD OTOKA. Zajtrk. Začnemo z raziskovanjem nacionalnega parka Timanfaya. Doživimo neokrnjeno vulkansko pokrajino. Nato se v El Golfu spustimo v naravni amfiteater zelenega jezera in črne plaže. Peljemo se mimo spektakularnih pečin do solin, ki so edine delujoče komercialne soline na otoku. Odpeljemo se proti vinorodnim predelom La Geria in okusimo žlahtno kapljico. V skladu s časom se sprehodimo do vulkana, na katerem občutimo pravo vulkansko pokrajino. Sledi še ogled hiše cesarja Manriqua (doplačilo), ki je prava arhitekturna mojstrovina. Vožnja do hotela in nočitev.

   

 4. dan LANZAROTE – izlet na SEVER OTOKA. Zajtrk. Odpeljemo se proti severu otoka, kjer se spustimo v  podvodno jamo oziroma kilometer dolg lavin tunel. Nadaljujemo z ogledom mojstrovin lokalnega umetnika Cesarja Manriqua. Po želji (doplačilo) obiščemo podmorsko jamo »Jameos del Agua«, v kateri se skriva jezero z belimi rakci. Lahko se sprehodimo tudi po lepem parku z bazenom. Vožnja do razgledne točke del Rio, od koder se nam z visokih pečin razprostre pogled na otok la Graciosa. Obiščemo belo stavbo okrogle oblike, vgrajeno v lavine skale. V skladu s časom se sprehodimo po kraterju manjšega vulkana in obiščemo vasico Teguise. Popoldan preživimo na plaži Famara, kjer imamo prosto za kopanje ali drugačne aktivnosti. Na poti do hotela se ustavimo na tradicionalni kmetiji (doplačilo). Vrnitev v hotel. Nočitev.
 1. dan LANZAROTE – trajekt na FUERTEVENTURO – LAJARES – VULCAN HONDO- OLIVIA- EL COTILLO. Zajtrk. Vožnja do pristaniškega kraja Playa Blanca, kjer imamo čas za krajši sprehod, nato pa se s trajektom odpeljemo na sosednji otok Fuerteventura. Prosto za ogled mesta Corralejo. Čaka nas krajša vožnja do umetniške vasice Lajares, kjer lahko okusimo tradicionalne tapase. Enourni pohod do vulkana Hondo in okoli njegovega kraterja nazaj v Lajares. Vožnja do starega kolonialnega mesta Oliva, ki ga raziščemo. Nadaljujemo do čudovitega obmorskega mesteca El Cottilo. Spoznamo zgodovino in način življenja otoških prebivalcev. Namestitev v hotelu in nočitev.

   

 2. dan FUERTEVENTURA – prost dan za počitnice ali po želji izlet po otoku (BETANCURIA – AJUI – PAJARA – ANTIGUA- NP CORRALEJO). Zajtrk. Izlet: v najstarejši vasici na otoku, Betancuria, si ogledamo sirarno in poskusimo svetovno priznan kozji sir. Vožnja proti morju do znane vulkanske plaže Ajui, kjer se sprehodimo po naravoslovni poti, na kateri spoznamo nastanek pečin in zalivov, na koncu pa vstopimo v velike obalne jame. Kopanje. Vrnitev na izhodišče skozi tradicionalne vasi in zeleno oazo Pajara, kjer si ogledamo tovarno in muzej aloe vere, na poti do Antigue pa si ogledamo tudi mline na veter. Na poti do hotela se ustavimo še v nacionalnem parku Corralejo. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

   

 3. dan FUERTEVENTURA –  prost dan za počitnice ali izlet na LOS LOBOS. Zajtrk. Prost dan lahko izkoristite za izlet na otoček Los Lobos (za doplačilo) ali pa se preizkusite v spoznavanju vodnih in vetrnih športov (deskanje na valovih, deskanje v vetru, sup, kite, potapljanje …) ali se odpeljete na kotaljenje po puščavskih sipinah. Nočitev.

   

 4. dan FUERTEVENTURA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti Benetkam (Madrida). Po pristanku sledi še vožnja do Ljubljane. Konec potovanja.

Pridržujemo si možnost spremembe programa tako, da na Lanzarote odpotujemo 3. dan zjutraj. Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici. Tel: +386 (0)8 201 4990.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE