Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

KANARSKI OTOKI: LANZAROTE (Fuerteventura)

26. marec 2019, 5 dni, letalo

  1. dan:Jutranji transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča Marco Polo v Benetkah. Ob 12.30 polet z nizkocenovno družbo EasyJet proti Kanarskim otokom in pristanek na otokuLANZAROTE, predvidoma ob 16.30. Vožnja v enega izmed letoviških krajev. Večerja in nočitev v hotelu.

2.dan: Po zajtrku izlet v NACIONALNI PARK TIMANFAYA z več kot 300 vulkani oz. kraterji, med katerimi je eden še vedno aktiven. Mestoma je temperatura površja nad 100°C, nekaj metrov pod površjem pa celo od 400°C do 600°C. Iznajdljivi domačini to izkoriščajo za pečenje mesa na žaru. S posebnim avtobusom vožnja v zavarovan predel NP Timanfaya. Po želji krajše jahanje kamel po ‘puščavski’ pokrajini. Vožnja do zahodne obale z edinstvenimi vulkanskimi strukturami v jezeru Verde (zeleno jezero sredi črne peščene plaže). V kraju LA GERIA ogled vinogradov, kjer s svojevrstno vinogradniško tehniko pridelujejo vrsto vina malvazija. Popoldne vožnja na skrajni jugozahod otoka na polotok PAPAGAYO z raznovrstnimi plažami. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev.

  1. dan:Zajtrk. Prost dan v letovišču za razne aktivnosti ali počitek. Po želji izlet na SZ del otoka (doplačilo). Obisk t.i. Kaktusovega vrta vGUATIZI, ki ga je osmislil najbolj vpliven otoški umetnik in arhitekt Cesar Manrique z več kot 1100 primerkov raznovrstnih kaktusov, ogled vodne jame Jameos del Agua, ki ji poseben pečat daje umetno urejena laguna ter ogled vulkanske jame CUEVA DE LOS VERDES z enim daljših vulkanskih tunelov. Postanek ob poljih Aloe Vere in možnost nakupa izdelkov. Nadaljevanje do skrajnega severovzhoda otoka in do točke MIRADOR DEL RIO s čudovitim razgledom na odprto morje in sosednji otok Graciosa. Večerja in nočitev v hotelu.

4.dan: Prost dan za samostojne oglede, čas na plaži, ali celodnevni izlet na otok FUERTEVENTURA, otok peščenih plaž in puščavske notranjosti (doplačilo). Ogled mesta Corralejo, starega kolonialnega mesta La Oliva do najstarejše vasi na otoku Betancuria; ogled in pokušina priznanega kozjega sira. Obisk plaže Ajui. Vrnitev na Lanzarote, večerja v hotelu.

5.dan: Po zajtrku prosto dopoldne ali po želji obisk zabaviščnega parka El Texas. Transfer na letališče in ob 18.40 polet v Benetke. Pozen večerni pristanek v Benetkah. Sledi še transfer v Ljubljano, Celje, Slov. Bistrico in Maribor, kamor bo prihod v zgodnjih jutranjih urah.

CENA
499 EUR
pri najmanj 25 potnikih 

545 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: polet z EasyJetom na relaciji Benetke-Lanzarote-Benetke, vključen 1 kos ročne prtljage (v dimenzijah 56 x 45 x 25cm),  4 x polpenzion v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC,  vse transferje in izlet po otoku 2. dan, transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
– za sobo 1/1 = 90 EUR,
– za izlet na SZ del otoka z vsemi vstopninami za vrtove in obe jami  = cca 65 EUR
– za celodnevni izlet na otok Fuerteventura cca. 85 EUR, za park El Texas = cca. 40 EUR.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Close Menu