Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

JAPONSKA
v času cvetenja češenj

26. marec 2019, 13 dni, letalo

 1. dan:Zbor potnikov na letališču Zagreb.Polet z vmesnim prestopanjem proti Japonski.
 2. dan: Popoldanski pristanek vOSAKI. Panoramski ogled mesta. Nočitev.
 3. dan:Zajtrk in vožnja mimo Kobeja protiOKAYAMI, ogled gradu in enega od treh najlepših vrtov na Japonskem – Korakuen. Nato v eno najlepših japonskih mestec KURAŠIKI. Nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po centru in nočitev.
 4. dan:Po zajtrku ogled mesta: osrednji trg s trgovinicami, restavracijami in muzeji. Obisk tradicionalne japonske hiše in spoznavanje japonskega načina življenja. Naprej vHIROŠIMO na zahodni obali Honšuja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 
 5. dan:Zajtrk. Ogled Parka miru s spominskim mirovnim muzejem (del dediščine Unesca). Popoldanska vožnja do svetišča Itsukushima na otoku MIYAJIMA v bližini Hirošime, ki je center otoškega verovanja. Ta »plavajoča vrata« spadajo med najpogosteje fotografirane točke na Japonskem. Po ogledih pot z ekspresnim vlakom (shinkansen) v Kjoto, nekdanjo prestolnico Japonske. Nočitev. 
 6. dan:Zajtrk. Ogled KJOTA, »prestolnice miru in tišine«, ki je tudi del svetovne dediščine Unesca in srce tradicionalne japonske kulture. Tu so nastala velika literarna dela, kot je zgodba princa Gendžija. Obisk templjev Kinkakuji (Zlati tempelj) in Ryoanji z značilno oblikovanim peščenim vrtom in arhitekturno dovršenim in okrašenim gradom Nijo. Popoldanski sprehod po Gionu, četrti gejš. Zvečer možnost obiska predstave s povzetki tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti; hkrati ogled tradicionalne noše gejš. Nočitev.
 7. dan:Po zajtrku obisk veličastnega templja Kiyomizu ob vznožju gore Otowa. Sledi odhod protiKANAZAWI. Ogled vrta Kenrokuen, sprehod po stari četrti Higashi Chayagai, nekdanjem domovanju gejš, morda tudi po samurajski četrti Nagamachi, ki z ozkimi ulicami in samurajskimi palačami pričara vzdušje nekdanjih časov. Nočitev.
 8. dan:Zajtrk. Potovanje preko hribovitega japonskega podeželja in obisk krajev z značilnimi starimi kmečkimi hišami s strmimi slamnatimi strehami (večinoma pod zaščito Unesca). V mestecuŠIRAKAVAGO sprehod med lesenimi hiškami z domačimi lokali in obisk tradicionalne hiše. Nato vožnja do TAKAYAME in nočitev.
 9. dan:Po zajtrku sprehod do živahne tržnice. V Takayami so znani umetelno izdelani splavi, ki jih uporabljajo med znamenitim festivalom. Ogled stare mestne četrti Sanmači. Nadaljevanje proti japonskim Alpam, prečkanje vMATSUMOTO in ogled najstarejšega srednjeveškega japonskega gradu. Zaključek dneva ob jezeru Suwa, nastanitev in nočitev.
 10. dan:Zajtrk. Pot proti najbolj prepoznavnemu japonskemu simbolu, goriFUJI. Če bo vreme naklonjeno, bomo morda sliko gore Fuji tudi sami ujeli v svoj fotoaparat. Prihod v TOKIO in ogled muzeja Edo, ki prikazuje japonsko kulturo, zgodovino, običaje. Nočitev.
 11. dan:Zgodaj zjutraj po želji obisk ribje tržnice (s taksijem). Edinstveno doživetje, saj je japonska kulinarika močno povezana z morjem. Ta dan ogled mesta z metroji in lokalnimi avtobusi po mestu, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Obisk predelov Odaiba in Akihabara; zunanji ogled palače, kjer živi cesarjeva družina; enega najstarejših templjev Asakusa Kannon z znamenitim vhodom Kaminarimon. Vožnja skozi najbolj elitno četrt Ginza. Na koncu še vzpon na stolp Tokio Tower za zadnji pogled na mesto. Nočitev.
 12. dan:Po zajtrku še nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakupe. Po želji (proti doplačilu) izlet v dve uri oddaljen Nikko. Nikko se ponaša z mnogimi prelepimi templji, prav gotovo je najbolj znano svetišče Toshogu. Sledi vožnja do jezera Chuzenji s slapovi Kegon. Večerni transfer na letališče in polet z vmesnim pristankom proti Evropi.
 13. dan:Pristanek na letališču Zagreb in po želji prevoz do Maribora, Slovenske Bistrice, Celja ali Ljubljane.

CENA
3.390 EUR pri najmanj 20 potnikih 

3.490 EUR pri najmanj 15 potnikih
3.590 EUR pri najmanj 12 potnikih
3.790 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: vse letalske prevoze na navedenih relacijah, vse letališke pristojbine v višini cca. 390 EUR, namestitev v hotelih*** z zajtrkom, 1 x večerja, vse navedene avtobusne in železniške prevoze po Japonski, vse vstopnine, oglede s slovenskim vodnikom in lokalnim spremljevalcem, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 490 EUR, transfer na letališče Zagreb = 35 EUR, izlet v Nikko= cca. 60 EUR.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SJK