Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Gradovi južne Češke

ODHODI: 1. avgust, 10. oktober 2020

Očarljivost gradov južne
Češke obiskovalca potegne v svet graščakov in plemstva. Gričevnata, nekoliko odmaknjena pokrajina je nudila dovolj zabave, da je gospoda rada prihajala in se zabavala. Rožemberk in Trebon sta bolj srednjeveška, Česki Krumlov kraljevski, Hluboka pa spominja na angleški Windsor.

Program potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ROŽEMBERG–ČEŠKEBUDEJOVICE večerja, nočitev
Z udobnim turističnim avtobusom se bomo v zgodnjih jutranjih urah odpeljali v smeri Avstrije. Med vožnjo mimo Linza do meje s Češko bomo lahko občudovali avstrijsko urejenost. Po prestopu mejnega prehoda Dolni Dvorište se bomo ustavili pri gradu Rožemberg, ki se bohoti nad reko Vltavo. Nedaleč stran je Češki Krumlov, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti: srednjeveški trg, grad Krumlov, grajski stolp … Po ogledu bo nekaj prostega časa za osvežitev in samostojen potep po mestecu. Nato se bomo zapeljali do mesta Češke Budejovice, ki se ponaša z enim najlepše obnovljenih trgov. Sledila bo pokušina piva. Bo že primerno, glede na dejstvo, da Čehi spijejo največ piva na prebivalca. Po pokušini se bomo nastanili v hotelu in povečerjali. Nočitev.

2. dan: HLUBOKA–TREBON–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bomo po želji še sprehodili skozi mestece Češke Budejovice, nato pa se zapeljali do gradu Hluboka, ki vabi s svojimi 141 sobanami s prekrasnim pohištvom in slikami ter čudovitim parkom, ki pričajo o življenjskih navadah in razvadah nekdanjega plemstva. Pot bomo nadaljevali v smeri mesteca Trebon, kjer se bomo ustavili ob istoimenskem gradu iz 13. stol. Po želji si boste ogledali grobnice plemiške družine Schwarzenberger. Po osvežitvi pa bo pred nami samo še vožnja v smeri doma, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.​

Cena

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, pokušino piva, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine pribl. 10 € po muzeju/gradu
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 3 €

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 130 €
pri udeležbi 32 oseb 145 €
pri udeležbi 24 oseb 160 €

Cenejša potovanja
· -40 €
 za dve osebi do 31.1.
· -20 € za dve osebi do 31.3.

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SON