Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

FLORIDA in križarjenje po BAHAMIH

ODHOD: 24. oktober 2020
11 dni, letalo, ladja

1. dan: V zgodnjih jutranjih urah transfer potnikov iz Ljubljane, Celja in Maribora na eno bližnjih letališč. Polet letala proti Miamiju in večerni pristanek na FLORIDI.  Po ureditvi formalnosti še prevoz do hotela v MIAMIJU ali okolici. Nastanitev in nočitev.

2. dan: Zajtrk in prosto dopoldne. Nato vožnja v pristanišče MIAMI, kjer v opoldanskem času sledi vkrcanje na ladjo NAVIGATOR OF THE SEAS. Nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah (polni penzion) za 4-dnevno križarjenje na Bahame. Plovba proti Bahamom. Nočitev na ladji. 

3. dan: Pristanek ladje v mestu NASSAU, prestolnici Bahamov, ki je bil v zgodovini dolgo center karibskih piratov, od leta 1740 pa je priljubljena turistična destinacija. Na otoku so leta 1996 snemali znamenitega Flipperja. Možnost peš ogleda mesta z obiskom destilerije ruma, obiska vodnega parka Atlantis, itd. Nočitev na ladji. 

4. dan: Dan na ladji, plovba  po morju. Čas za počitek in različne aktivnosti na ladji. Plovba proti Bahamom, nočitev na ladji.

5. dan: Jutranje zasidranje ladje ob otoku COCO CAY na območju BAHAMOV s čudovitimi peščenimi plažami. Možnost obiska zabavišča Perfect Day (vodnega parka s številnimi tobogani, bazenom z valovi in drugimi atrakcijami) ali različnih aktivnosti, izletov oz. počitka na ladji. Nočitev na ladji in plovba nazaj proti Floridi.

6. dan: Zajtrk na ladji. Jutranji pristanek v pristanišču Miami, izkrcanje in vožnja severno ob vzhodni obali do vesoljskega izstrelišča CAPE CANAVERAL ob Atlantskem oceanu. Ogled Kennedyjevega vesoljskega centra z lansirnimi ploščadmi in razstavljenimi vesoljskimi plovili. Večerni prihod v ORLANDO, svetovno središče zabaviščnih parkov, primerno tudi za družine z otroki. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

7. dan: Zajtrk. Prost dan. Možnost obiska katerega izmed zabaviščnih parkov v mestu (Universal Studios, Disneyland, Sea World; doplačilo) ali zgolj čas za oglede mesta in nakupe. Nočitev v hotelu.

8. dan: Zajtrk. Odhod proti zahodni obali skozi območje s prostranimi limonovimi nasadi WINTER HAVEN, v FORT MYERS, zimsko rezidenco Thomasa Edisona. Po želji obisk Edisonovega muzeja in botaničnega vrta. Vožnja mimo mondenih letoviških naselij v obmorski NAPLES, ki je tudi znano letovišče. Krajši postanek. Večerni prihod v bližino Miami-ja, nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu. 

9. dan: Zajtrk in vožnja na KEY WEST – slikovite tropske otoke čisto na jugu Floride, ki so z mostovi povezani s kopnim. Odlikuje jih bujna vegetacija, bele peščene plaže, zanimiva arhitektura … Vožnja med številnimi otočki, prečkanje 42 mostov in ustavljanje na zanimivejših mestih. Prihod do najjužnejše točke celinske ZDA in Floride – do otočka KEY WEST, imenovanem tudi “okus Karibov”, ker so se tam včasih zadrževali pirati. Obisk trgovinic in lokalov, ter pomola, ki je vsak večer poln občudovalcev sončnega zahoda. Tu je nekaj časa živel Ernest Hemingway. Vrnitev nazaj po isti poti proti Miamiju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu. 

10. dan: Zajtrk. Takojšnja vožnja do narodnega parka EVERGLADES, največje subtropske divjine v ZDA. Obisk močvirij in mokrišč, domovanj krokodilov, kač, želv in več kot 300 vrst ptic. Popoldanski prihod nazaj v MIAMI (krajši ogled) nato transfer do letališča Miami in predvidoma kasnejši popoldanski oz. večerni polet proti Evropi.

11. dan: Predvidoma dopoldanski pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevalni polet proti enemu bližnjih letališč. Sledi še organiziran prevoz v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane.

 

CENA
2.490 EUR
 pri najmanj 10 potnikih

2.590 EUR pri najmanj 7 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: polet iz bližnjega letališča v Miami in nazaj (direkten polet ali z enim vmesnim prestopanjem), vse letališke takse, transfer iz Slovenije do odhodnega letališča, vse prevoze po ZDA v najetih kombijih, 5 x nočitev v hotelih turistične kategorije, 5 x zajtrk in 2 x večerja na celini, križarjenje po programu (4 x nočitev v notranji kabini 1/2, pristaniške takse, razširjeni polni penzion na križarjenju, predstave in animacijo, športne aktivnosti, uporabo bazenov in fitnesa), oglede po programu, stroške avtorizacije za vstop v ZDA (ESTA), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za NP Everglades, za Kennedyjev center.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v hotelih in kabino na ladji = 560 EUR, za vstopnine v različne zabaviščne parke v Orlandu po želji (od 80 USD naprej), za muzeje, ki niso vključeni po programu, za napitnine in izlete na križarjenju.

OPOMBE: V času objave programa še niso bili potrjeni vsi poleti (predvideni odhodni letališči sta Dunaj ali Benetke), zato je možna sprememba odhodnega letališča ter zamik potovanja za dan ali dva, zaradi česar je možna prerazporeditev ogledov. Vsebina potovanja se ne bo spremenila. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.

Glede na razpoložljivost kapacitet, se lahko najprej izvede tudi potovalni del (ali del krožnega dela potovanja) in nato odide na križarjenje. Namesto ladje Mariner of the Seas se lahko enak oz. vsebinsko zelo podoben program izvede tudi z ladjami Navigator of the Seas ali pd. iste ladijske družbe. Odhodno pristanišče je lahko (namesto Port Canaveral) tudi Miami. Program se tudi v tem primeru vsebinsko ne spremenil. Izjemoma je možno tudi, da bi program vključeval samo 4-dnevno križarjenje (3 nočitve). V tem primeru, bo na celini vključena dodatna nočitev z ogledi na bazi polpenziona. Za križarjenje veljajo posebni splošni pogoji ladjarja!

POPUST: 3. ali 4. oseba v isti sobi v hotelih: otroci do 12. leta 100 EUR/osebo, odrasli 50 EUR/osebo. Sobe v hotelih v ZDA imajo dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata. Dodatnih postelj v sobah ni. Večje kabine na ladji proti potrditvi ladjarja.

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

SJK