Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

Cvetje Holandije

Tulipane so prvič opazili nizozemski diplomati v Turčiji; na Nizozemsko so prinesli okoli 1600 čebulic in kmalu zatem je leidenski botanik odkril načine spreminjanja oblike in barve tulipanov.

Datumi odhodov: 30.4., 2.5.
Čas potovanja 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

 

 1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–DEN HAAG– DELFT–ROTTERDAM–AMSTERDAM
  Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in hkrati upravnega središča celotne Nizozemske. Ogled mesta vključuje tudi postanek pred Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Den Haagu. Sledi vožnja do Delfta, holandskega mesta z bogato zgodovino in znanega po keramični manufakturi. V eni od preostalih tovarnic si boste ogledali izdelke v značilni modri barvi. Vožnja do mestnega središča in sprehod do Glavnega trga. Pot vas bo peljala še do Rotterdama. Zapeljali se boste po delu največjega evropskega pristanišča– Europoort in skozi mesto, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in stolpom Euromast. Pozno popoldne vožnja v Amsterdam, nastanitev v hotelu.
 2. dan: AMSTERDAM–(SEVERNA HOLANDIJA) / zajtrk
  Po zajtrku se boste odpravili na sprehod po Amsterdamu (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz). Podali se boste do glavnega trgom Dam, ki ga obdajata Kraljeva palača in Nova cerkev, na trpljenje v vojnah pa spominja Narodni spomenik. Posebno doživetje v Amsterdamu je vožnja z ladjico po najlepših kanalih (doplačilo), ki so nastajali istočasno s stavbami bogatih meščanov. Za doplačilo se boste popoldne z avtobusom zapeljali severno od Amsterdama. Ogledali si boste izdelavo tipičnih holandskih izdelkov, lesenih cokel in obiskali eno od sirarn. Sledi vožnja do nekdanjega ribiškega mesteca Volendam in sprehod po mestnem središču ob jezeru Ij. Nato se boste popeljali do središča pridelave cvetja v Holandiji in si pri kraju Lisse ogledali čudovito cvetlično razstavo v Keukenhofu (doplačilo za vstopnino). V Keukenhofu Nizozemci vsako leto pripravijo dvomesečno razstavo cvetja, ki skupaj s cvetličnimi polji v okolici, resnično upravičuje vzdevek ”Cvetoča Holandija”. Vrnitev v Amsterdam in prenočevanje.
 3. dan: AMSTERDAM/ zajtrk
  Zajtrk v hotelu. Dan bo v celoti namenjen odkrivanju Amsterdama. Glavno mesto Nizozemske je poleg številnih kanalov znano tudi po muzejih, kjer se nahajajo slike znanih slikarjev. Dopoldne si boste lahko ogledali enega izmed njih, predlagamo Rijks muzej ali Van Goghov muzej (doplačilo ob prijavi). Nato boste obiskali eno največjih brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh– –Noor. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Popoldne bomo zapustili

Muzejsko četrt in se napotili proti Cvetličnemu trgu ter živahni trgovski ulici Kalverstraat. Preostali popoldanski čas bo namenjen samostojnim ogledom, saj se Amsterdam ponaša z velikim številom privlačnih točk. Mednje sodijo tudi muzeji kot so: Muzej moderne umetnosti, Voščenih lutk, Pomorski muzej, Muzej znanosti), radovedni pa se lahko napotijo še do bolšjega trga. Po napornem dnevu prenočevanje v hotelu.

 1. dan: AMSTERDAM–LJUBLJANA
  Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.

Datum odhoda in trajanje:
30.
April, 4 dni od 499€ dalje

2.Maj, 4 dni, od 499€ dalje

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz na redni liniji Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo
 • 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v mestu ali okolici
 • avtobusni prevozi po programu
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • izlet po Severni Holandiji 45,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo
 • vstopnina Rijks muzej ali Van Gogh muzej od 18. let (do 18let brezplačno), od 18 let 18,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • vstopnine po programu pribl. 40 EUR
 • lokalni prevozi po Amsterdamu 6 – 12 EUR

Opomba

 • dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje

Opozorilo

 • na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ: 45 x 40 x 25 cm.
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 50 € za 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici. Tel: +386 (0)8 201 4990.

Close Menu