Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

City Break - Zimsko sonce v Sevilli in Madridu

TERMIN: 19.02.2020 - 23.02.2020
5 dni, po programu, 2 odrasla, letalo (Letališče Benetke)

Program potovanja (največ 25 potnikov v skupini)
· slovenski vodnik – concierge
· fantastična arhitektura
· možnost okušanja lokalnih dobrot z organiziranimi kulinaričnimi sprehodi
· sproščeno vzdušje Andaluzije in mogočnost Kastilje
· hotel v Madridu v središču mesta
· fakultativni izlet v Cordobo
· dovolj časa za samostojne oglede
· s hitrim vlakom po Španiji

1. dan: BENETKE–SEVILLA–MADRID (nočitev)
Zgodaj zjutraj se bomo zbrali na letališču Marco Polo pri Benetkah in poleteli v Sevillo. Že dopoldne bomo presedli na hitri vlak, ki nas bo popeljal do španske prestolnice. Kovčke bomo pospravili v hotel, nato pa se odpravili na popoldanski potep po središču Madrida. Peš se bomo sprehodili mimo najbolj znanega madridskega trga Cibeles, kjer nas bo pozdravila frigijska boginja Kibela s svojimi levi. Skozi mestno jedro se bomo po Gran Via prebili do Plaza de España s kipom Cervantesa in njegovih Don Kihota in Sanča Panse. Mimo Kraljeve palače se bomo sprehodili znova skozi center in preizkusili vročo madridsko noč.

2. dan: MADRID (zajtrk, nočitev)
Dopoldne bomo namenili umetnosti. Na radovedne čakajo številni muzeji: Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia, kjer je zbranih nekaj največjih umetniških del 20. stoletja, Picassojeva Guernica, Muzej Thyssen-Bornemisza ali pa se boste predali obisku muzeja Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Ko bo umetnosti dovolj, se bomo sprehodili po parku Retiro, zatočišču mnogih Madridčanov. Umetno jezerce, lepo urejene zelenice in sprehajalne poti bodo dali počitku novo dimenzijo. Palača Palacio de Cristal bo dodala nekaj svetovljanstva. Zvečer se bomo podali po živahni soseski Chueca, ki ji pravijo madridski Soho. Vedno živahne madridske ulice bodo zagotovo prispevale k sproščenemu vzdušju.

3. dan: MADRID–SEVILLA (zajtrk, nočitev)
Dopoldan se bomo počasi odpravili proti Sevilli. Znova bomo potovali s hitrim vlakom, ki opravi pot v dveh urah in pol. Z lokalnim prevozom se bomo zapeljali do hotela, odložili kovčke in se prepustili mestnemu utripu. NO8DO bomo videvali na vsakem koraku in zvedeli, koga in kdaj Sevilla ni zapustila. Videla je mnogo osvajalcev in vladarjev in vsi so pustili pečat ter svoj dotik. Arabska kultura in pa celotna pot od gotike do renesanse ter modernizma, vse vpija seviljska panorama. Največja zvezda Seville je katedrala, ki slovi kot največja gotska katedrala in tretja največja cerkev na svetu. Njena slava je neminljiva zaradi nekdanje mavrske arhitekturne zapuščine – zvonik Giralda in vrt pomarančevcev,glavni oltar, 80 kapel in grobnica Krištofa Kolumba. Glavno vlogo v filmskem doživetju Seville igrata tudi Španski trg in palača Alcázar, ki so jo zgradili almohadski mestni vladarji, Peter I. pa jo je leta 1364 ukazal preurediti v svojo kraljevo palačo. Svojevrsten dokaz mogočnosti vladavine je tudi Indijski arhiv, ki priča o vodilni vlogi Seville v času kolonizacije Novega sveta. Posebno doživetje bo sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Blodnjak ozkih uličic je najbolj strjen in romantičen prikaz Seville s skrivnimi trgi in cvetočimi dvorišči ter številnimi bari tapas in uličnimi kitaristi. Prepustili se bomo večernemu utripu in uživali v vroči seviljski noči.

4. dan: SEVILLA–CORDOBA–SEVILLA (zajtrk, nočitev)
Cel dan v Sevilli boste imeli samo zase. Seveda vam bo vodnik lahko svetoval in predlagal, kaj bi počeli, izbira pa bo vaša. Lahko vam prišepnemo, da je Sevilla mesto opere. Seviljski brivec, Figarova svatba, pa Carmen … Don Juan je tu začel svoj osvajalski pohod, seviljske senioritas in poročene senioras so se znašle v njegovem objemu. Mesto diha romantiko na vsakem koraku. Lahko se naučite flamenka, strastnega plesa andaluzijskih ulic ali si najamete kolo in prekolesarite mesto. Mogoče se boste pa, po ogledih muzejev, izgubili pod največjo leseno strukturo na svetu, Metropol Parasol. Za radovedne in željne pristnega kulinaričnega doživetja Seville bo užitek kulinarični sprehod s tapasi v glavni vlogi ali kuharski tečaj čisto prave španske paelle. Ali pa se boste odločili in dan preživeli – za doplačilo – v Cordobi. Lahko se boste sprehodili skozi mesto ali pa z doplačilom obiskali Mezquito, eno najlepših in največjih mošej na svetu. Biser arabske arhitekture v času kalifata so deloma spremenili v katedralo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, kjer bomo odkrivali skrita notranja dvorišča – patios v stari židovski četrti Barrio de la Juderia in se ustavili na starem rimskem mostu čez najdaljšo andaluzijsko reko Guadalquivir. Po ogledih bo še nekaj prostega časa, nato se bomo vrnili v Sevillo in si mogoče privoščili vrček sangrie.

5. dan: SEVILLA–BENETKE (zajtrk)

Seviljčani radi dolgo spijo. Mi pa ne, saj bomo takoj po zajtrku odšli na letališče in se vrnili domov. ”No me ha dejado” … Sevilla nas ni zapustila in ni nas pustila ravnodušne.

CENA: 599 €

PROMOCIJSKA CENA (omejeno število, do preklica): 549 €

Minimalno število potnikov: 12

Cena vključuje
Letalski prevoz v obe smeri, letališka in varnostna pristojbina, ročna prtljaga (maksimalne mere: 56 cm x 45 cm x 25 cm, ki vključujejo kolesa in držalo), prevoz od letališča v Sevilli do hotela v Madridu z javnim prevozom, vožnja s hitrim vlakom Sevilla–Madrid–Sevilla, prevoz od hotela v Sevilli do letališča z javnim prevozom, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu Ganivet *** v centru Madrida, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu Silken Al Aldalus**** v Sevilli, vodenje in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila ob prijavi
Tapas, kulinarični sprehod z domačini – 75 €; fakultativni izlet v Cordobo – 50 €; oddana prtljaga – 70 € do 15 kg in 90 € do 23 kg; enoposteljna soba – 199 €; povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 €); parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 €).

Možna doplačila na poti
Vstopnine 10–15 €.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Close Menu