Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

City Break - Dvojček veličastnih Pariz in London

TERMIN: sobota, 15.02.2020 - 19.02.2020
5 dni, po programu, 2 odrasla, letalo (Letališče Benetke)

Program potovanja

  • slovenski vodnik – concierge
  • dve izmed najbolj impresivnih evropskih mest na enem potovanju
  • potovanje z vlakom iz Pariza v London
  • obilo atrakcij za odrasle in otroke
  • dovolj časa za samostojne oglede

1. dan: BENETKE–PARIZ (nočitev)
Zbrali se bomo na letališču v Benetkah in že zgodaj zjutraj poleteli proti Parizu. Z letališča nas bo vlak odpeljal do našega hotela, kjer bomo odložili kovčke in se podali na oglede. Ker bomo zgodnji, bo pred nami skoraj cel dan. Začeli bomo, kot se za Pariz spodobi, s pariškim simbolom, ki že od svetovne razstave leta 1889 buri duhove domačinov in turistov. Da se nam od višine Eiffelovega stolpa ne bo zvrtelo, se bomo zapeljali z ladjico po reki Seni in s telefoni na palčkah naredili najlepše fotografije. Mona Liza nas bo zamišljena čakala v Louvru, enem najstarejših in največjih muzejev na svetu. Blišč bomo občudovali na najdražjem pariškem trgu Vendome, prepletanje domačinov in turistov pa pri Operi Garnier. V bližini so fantastične trgovine Galeries Lafayette z izjemnim delikatesnim oddelkom. Zvečer nas bosta pričakala bohemski Montmartre in bazilika Sacre Coeur, ki ji Francozi pravijo Bela golobica. Če bomo že v Parizu, bomo poskusili klasično račko s krompirjem in čokoladni mousse ali pa morda katero drugo njihovo kulinarično posebnost. Vrhunsko zabavo bomo doživeli v pariškem kabareju, na radoživem Pigallu, ki nas bo popeljal v čase, ko so Parižani radi svoje veselje spremljali ob šampanjcu in plesu radoživih plesalk. Fantastičen dan bo za nami. La vie est une fleur dont l’amour est le miel – Življenje je cvet, ljubezen pa njegov med (Victor Hugo).

2. dan: PARIZ (zajtrk, nočitev)
Jutro nas bo pozdravilo s pariškimi rogljički na zajtrku. Dan nam bo omogočal več možnosti, ki jih bomo skupaj z vodnikom uskladili. Mladi po srcu se boste s hitro železnico odpravili v Disneyland in preživeli dan, v katerem bo imela glavno vlogo zabava. Radovedni boste lahko z vodnikom odšli na fakultativni izlet do bližnjega gradu Versailles, ki ga je Ludvik XIV. zgradil konec 17. stoletja. S svojo velikostjo in ogromnimi vrtovi nesmrtno priča o nekdanji veličini francoskega kraljestva. Vsi, ki se boste odločili za mirno pohajkovanje, pa boste lahko uživali v prostem dnevu. Posedanje na klopcah in malicanje svežih baget vas bo zbližalo z domačini, občutili boste pravi Pariz in njegove čare. Za še bolj pristno doživetje predlagamo enega izmed kulinaričnih sprehodov z domačini ali degustacijo sirov in vina v originalni pariški kleti. Tudi za muzeje bo dovolj časa, Pariz vam bo ponudil to, kar najbolj zna: svoj šarm in raznolikost. Le monde est un livre dont chaque pas nous ouvre une page – Svet je knjiga, z vsakim korakom odpremo eno stran (Alphonse de Lamartine).

3. dan: PARIZ–LONDON (zajtrk, nočitev)
Dopoldne bomo pohajkovali in še fotografirali glavne pariške klasike, Elizejske poljane z Etoile in Slavolokom zmage, trg Concorde, sprehodili se bomo mimo Louvra do mestnega otoka s katedralo Notre Dame, potem pa na vlak in za London. Ko bomo v Londonu uskladili ure, se nam bo zdelo, da je vožnja trajala zgolj slabo uro in pol. Zato bo dovolj časa, da bomo popoldne in večer izkoristili za oglede in spoznavanje mesta. Z javnim prevozom se bomo odpeljali do znamenitosti Tower Bridge, enega izmed simbolov Londona, videli bomo Tower of London, katedralo Sv. Pavla, Milenijski most … Zvečer bomo obiskali Covent Garden s številnimi pubi in restavracijami. Prav tako bomo zvečer že lahko primerjali otoško kulinariko s pariškimi izkušnjami. By seeing London, I have seen as much of life as the world can show – Ko sem videl London, sem videl vse, kar svet ponuja (Samuel Johnson).

4. dan: LONDON (zajtrk, nočitev)
Po zajtrku bomo začeli osvajati London pri njihovem bistvu, pri Buckinghamski palači – rezidenci kraljeve družine, sprehodili se bomo mimo Westminstrske opatije, kjer so bili kronani in so pokopani kralji in kraljice, mimo parlamenta in Big Bena do znamenite ulice Downing street, kjer je uradna rezidenca britanskega ministrskega predsednika, pokukali bomo na trg Trafalgar z znamenitim Nelsonovim spomenikom, pa Piccadilly Circus in Covent Garden. To so znamenitosti na »londonski pešpoti«. V popoldanskem času bomo obiskali muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s in se slikali z znanimi iz sveta slavnih ali pa se bomo sprehodili do znamenitosti London Eye in uživali v razgledu. Na voljo bodo tudi številne atrakcije, ki jih ponuja London. It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves – Ne določajo zvezde usode, ampak jo mi sami (William Shakespeare).

5. dan: LONDON–BENETKE (zajtrk)

V dopoldanskem času se boste lahko odpravili na poldnevni izlet z ladjo po Temzi v Greenwich, kjer se nahaja observatorij z označeno časovno ločnico. Sprehod mimo Pomorskega muzeja, bojne ladje Cutty Sark in centra Greenwicha nam bo predstavil drugo plat mesta. Sledilo bo nekaj prostega časa za obisk tržnice in vrnitev v London, kjer bomo obiskali še katerega od muzejev ali pa se prepustili nakupovanju. Popoldan se bomo odpeljali na letališče in se polni vtisov pariškega blišča in londonskega svetovljanstva vrnili domov. If I had the choice to travel to two places in Europe, it would be Paris and London – Če bi moral izbirati med dvema evropskima mestoma, bi to bila Pariz in London (Alain Ducasse).

CENA: 649 €

PROMOCIJSKA CENA (omejeno število, do preklica): 599 €

Minimalno število potnikov: 12

Cena vključuje
Letalski prevoz v obe smeri, letališka in varnostna pristojbina, ročna prtljaga (maksimalne mere: 56 cm x 45 cm x 25 cm, ki vključujejo kolesa in držalo), prevoz od letališč v Parizu in Londonu do hotela in nazaj, dve nočitvi z zajtrkom v Parizu v hotelu Campanile Paris Est – Porte de Bagnolet***, prevoz z vlakom Pariz–London, dve nočitvi z zajtrkom v Londonu v hotelu Best Western London Peckham Hotel***, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila ob prijavi
Doplačilo za enoposteljno sobo: 179 €; oddana prtljaga – 70 € do 15 kg in 90 € do 23 kg; križarjenje z ladjico po Seni: 15 €; fakultativni izlet v Versailles: 22 € in 40 € z vstopnino za dvorec; degustacija sirov in vina v pariški kleti: 70 €; kulinarični sprehod z domačini v Parizu: od 85 €; poldnevni izlet z ladjo po Temzi v Greenwich: 35 €; povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 € naprej); parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 €).

Možna doplačila na poti
Eifflov stolp: od 17 €; kabarejska predstava v Parizu: 70–120 €; prevoz v Disneyland 15 €, vstopnina v Disneyland odrasli 79 €, otroci 65 €; vstopnine po izbiri (mladi do 26. leta imajo v Parizu v večino muzejev vstop prost); Muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s pribl. 33 GBP; London Eye pribl. 23 GBP; Sea Life od 21 GBP (cene so informativne).

OBVEZNA DOPLAČILA na poti
Podzemna železnica v Parizu in Londonu, okoli 30 €.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Close Menu