Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

BRIONI IN ROVINJ
Limski kanal – Brioni - Rovinj

29. avgust 2020 ali po želji skupine (1 dan)

Prijetno razpoloženi se boste v jutranjih urah zapeljali iz Celja proti prestolnici in naprej po avtocesti mimo Izole, Portoroža in Kopra do mejnega prehoda s Hrvaško. Nadaljevali boste proti Rovinju in naredili postanek pri Limskem  kanalu. Imenujejo ga tudi Limski zaliv ali Limski fjord in je okoli 9 km dolg in povprečno 600 m širok zaliv na zahodni obali Istre med Porečem in Rovinjem. Limski kanal je pravzaprav potopljen del Limske doline, ki se nadaljuje v notranjost Istre kot kraška dolina, v katero se občasno izliva potok Lim. Na prehodu s kopnega v morje, kjer se zaliv združi s cesto Koper-Pulj, ima Limski zaliv karakterističen izgled kanjona s stenami, visokimi okoli 100 m. Stene pa se počasi spuščajo in imajo pri vhodu v zaliv višino okoli 20 m. Poraščene so s sredozemskim grmičevjem.

Po vsekakor zanimivem in poučnem ogledu vožnja do Fažane, kjer se boste vkrcali na ladjo, ki vas bo popeljala do otoka VELIKI BRION, največjega otoka brionskega arhipelaga. S turističnim vlakcem bomo brzeli po otoku mimo velikih starih oljk, skozi veličasten drevored do safari parka, kjer se boste srečali s številnimi eksotičnimi živalmi, ki jih je od tujih državnikov dobil v dar Tito. Obiskali bomo bizantinski kastrum, ostanke rimske vile v zalivu Verige, se zapeljali mimo Titovih vil in rezidenc, … Na Brionih se je čas ustavil s Titovo smrtjo in še dan danes je njihova podoba takšna kot je bila desetletja nazaj, le golf igrišča oznanjajo prihod novih dni. Četudi vas bo zelenje otoka vabilo in mamilo, da se mu predate še za kakšno uro, se boste  vkrcali na ladjico ter zapluli nazaj proti Fažani, kjer vas bo že čakalo okusno kosilo. Po kosilu pa še vožnja do bližnjega mondenega Rovinja.

Sprehodili se boste po ozkih ulicah, ki pustijo pečat na človeku z malimi trgovinicami in razstavljenimi slikami. Po hribu navzgor pa se boste lahko povzpeli do Cerkve sv. Evfemije, ki naj bi bila največja baročna stavba v Istri, stolp pa je najvišja točka Rovinja, s katere se razlega čaroben pogled na mesto in arhipelag, ki ga obkroža. Cerkveni stolp je replika zvonika bazilike sv. Marka v Benetkah z bronastim kipom sv. Evfemije na vrhu. Kip se obrača v smeri vetra, ki jo kaže z desno roko. Prijetno preživeti dan se bo prevesil v večer, ko boste prispeli domov. Predviden prihod v Celje do 22.00 ure.

CENA na osebo:

 • minimalno 45 potnikov 74 €

 • minimalno 40 potnikov 77 €

 • minimalno 35 potnikov 82 €

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz po programu iz Celja in Ljubljane,
 • postanek pri Limskem kanalu,
 • izlet na Veliki Brion (vožnja z ladjo, vstopnino v Narodni park Brioni, vožnjo s turističnem vlakcem in ogled z lokalnim vodnikom),
 • kosilo,
 • postanek v Rovinju,
 • zunanje oglede po programu,
 • slovensko spremstvo,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • DDV in organizacijo potovanja.

DOPLAČILI PO ŽELJI ob prijavi na osebo:

 • zavarovanje za tujino z asistenco glede na ponudbo na dan prijave,
 • zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.

POMEMBNO: obvestilo o točni uri in kraju odhoda potniki prejmejo 7 do 5 dni pred odhodom. Ob rezervaciji je mogoče podati neobvezujočo željo na katerem sedežu želite sedeti. V primeru manjšega števila od 35 potnikov, si pridržujemo pravico do odpovedi aranžmaja ali do združevanja aranžmajev. Minimalno število potnikov za odhod z določenega vstopnega mesta je 8. V primeru manjšega števila potnikov si pridržujemo pravico do odpovedi prevoza iz določenega kraja. Potniki v tem primeru niso upravičeni do odpovedi aranžmaja, ampak morajo vstopiti na vnaprej določenih potrjenih vstopnih mestih.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

BSL