Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

BALTSKE PRESTOLNICE Z LADJO COSTA MAGICA

Odhod: 4. 7. 2020

Skupinsko križarjenje z ladjo COSTA Magica, ki vas bo popeljalo po Baltskih prestolnicah (Stockholm, Helsinki, Talin).

ODHOD: 04.07.2020
ČAS POTOVANJA: 8 dni/ 7 noči
ČAS ZA PRIJAVO: do zasedbe prostih mest
LADJAR: COSTA
MESTO ODHODA: Stockholm, Švedska
VIZUM: slovenski državljani za potovanje v Rusijo potrebujejo vizum.

PROGRAM POTOVANJA

4.7.2020: BENETKE/LJUBLJANA – STOCKHOLM;
Zbor na letališču 2 uri pred predvidenim poletom letala in polet proti Stockholmu. Po pristanku sledi transfer do pristanišča in vkrcanje na ladjo Costa Magica. Prosto za razvajanje na krovu in nočitev.

5.7.2020:: STOCKHOLM, ŠVEDSKA;
Stockholm je ena najlepših prestolnic sveta. Zgrajen je na 14 otokih, ki so povezani s 57 mostovi. Čudovite stavbe, zelenje, svež zrak in bližina vode so glavne značilnosti tega mesta. Večino znamenitosti lahko obiščete peš in doživite veliko čudovitih stvari v zelo kratkem času. Obiščite mestno hišo, povzpnite se na njen stolp od koder se ponuja čudovit razgled nad celotnim mestom. Ne zamudite Gamla Stan, enega izmed najstarejših delov Stockholm-a in eno izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mestnih središč na svetu. Sprehodite se skozi majhne vijugaste ulice, obložene s trgovinami polnimi različnih obrti in starin, umetnostnimi galerijami in kavarnami. Ravno tako lahko v Galma Stanu najdete palačo Royal Palace in stockholmsko katedralo.

6.7.2020: HELSINKI, FINSKA;
Helsinki, imenovani tudi “Belo mesto severa” je finska prestolnica ob Finskem zalivu, ki je znano po številnih otokih. Sredi 19. Stoletja so Helsinke prenovili v neoklasičnem slogu po zgledu Sankt Petersburga. Mesto gradijo široke in pogosto tlakovane ulice, številni parki in trgi. Mesto daje vtis, da je zelo prostorno in ga zlahka raziskujete peš ali z javnim prevozom. Porvoo je lepo srednjeveško mesto na majhnem hribu poleg reke.

7.7.2020: ST. PETERBURG, RUSIJA;
St. Peterburg velja za eno najlepših mest na svetu. Mesto ima vse sestavine nepozabnega doživetja: visoka umetnost, razkošna arhitektura, divje nočno življenje, izredno zgodovino in bogato kulturno izročilo, ki je navdušilo nekatere največje sodobne književnike, glasbenike in umetnike.

8.7.2020: ST. PETERBURG, RUSIJA;
Obiščite znameniti muzej Ermitaž v baročnem Zimskem dvorcu, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin iz vsega sveta. Sprehodite se tudi po znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so zimski dvorec, katedrala sv. Izaka, cerkev Kristusa na preliti krvi, številni trgi, trgovine in restavracije. Ne pozabite tudi na Petrov dvorec z muzejem in čudovitim parkom z več kot sto zlatimi fontanami in kiparskim okrasjem.

9.7.2020: TALLIN, ESTONIJA;
Talin, prestolnica Estonije in čudovita mešanica novega in starega. Staro mestno jedro je pod zaščito UNESCA. Na hribu Toompea stojijo nekatere najbolj pomembne stavbe v Tallinnu, med njimi grad Castrum Danorum, pravoslavna cerkev Alexandra Nevskyja in luteranska katedrala. Najdemo lahko tudi muzej okupacije, ki predstavlja obdobja pod sovjetsko in nacistično oblastjoNa reki Piriti lahko tudi najamemo čoln ali si ogledamo marino, ki so jo leta 1980 zgradili za potrebe moskovskih olimpijskih iger.

10.7.2020: STOCKHOLM, ŠVEDSKA;
Prihod ladje ob 9.00. prosto za samostojno raziskovanje mesta, ali pa se udeležite enega od fakultativnih izletov.

11.7.2020: STOCKHOLM, ŠVEDSKA;
Izkrcanje iz ladje in transfer do letališča

CENA

 

REDNA CENA (na osebo)

 

notranja kabina Classic: 

od 1249 €

 

notranja kabina Premium: 

od 1299 €

 

zunanja kabina z oknom Classic

od 1399 €

 

zunanja kabina z oknom Premium

od 1449 €

 

zunanja kabina z balkonom Classic

od 1549 €

 

zunanja kabina z balkonom Premium

od 1699 €

 
Cena vključuje:
 • izbrana kabina
 • letalski prevoz iz bližnjega letališča
 • transferji po programu
 • dopolnjen polni penzion
 • vse zabavne prireditve ter animacija v organizaciji ladjarja COSTA
 • kopanje v bazenih
 • dobro opremljen fitnes
 • pristaniške pristojbine 150 € na osebo
 • Kompasov vodnik

Cena ne vključuje:

 • alkoholne in brezalkoholne pijače, ki jih naročite pri natakarjih ali v barih
 • izleti (shore excursions)
 • nakupi v trgovinah na ladjah
 • storitve v frizerskem salonu
 • masaže ter ostale storitve v SPA-ju, savne
 • igre na srečo v ladijskih casinojih
 • storitve pri ladijskem zdravniku
 • napitnine za osebje (napitnine so obvezne in se v znesku 10 € na noč/osebo se avtomatsko zaračunajo na vaš ladijski račun)

Obvezna doplačila:

 • napitnine za odrasle: 10 EUR/osebo/dan; otroci do 4. leta napitnin ne plačajo; otroci od 4.-14. leta plačajo polovični znesek napitnin 5 EUR/osebo/dan; otroci od 14. leta naprej plačajo enak znesek napitnin, kot odrasla oseba 10 €/osebo/dan.
Popusti:
 • Otroci do 17,99. leta kot 3. ali 4. oseba v kabini: od 699 € na osebo.
 • Cena za 3. ali 4. odraslo osebo v kabini, kat. Classic / Premium: od 899 € na osebo.
Potovalni dokumenti:
 • Slovenski potni list, veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju. Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Rusijo. Vsem potnikom, ki se udeležijo Kompasovega ali ladjarjevega izleta, vizum uredi ladjar. V kolikor si želite mesto ogledati v lastni režiji, si morate vizum urediti na Ruskem vizumskem centru v Ljubljani, pred odhodom na potovanje. Za več informacij povprašajte na vašem prodajnem mestu.
Organizirani izleti
 • Ob dovolj velikem številu potnikov bo vodenje izletov v slovenskem jeziku. Natančne informacije o izletih vam bo podal vodnik na informativnem sestanku prvi dan na ladji. Najmanjše število prijavljenih potnikov na posamezni izlet voden v slovenskem jeziku je 20 (odraslih potnikov) pri izletih, ki vključujejo avtobusni prevoz.
Opomba:

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KOM