Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

ANTIČNA GRČIJA IN ALBANIJA
Z LADJO MSC ORCHESTRA

Odhod: 24. 10. 2020

Skupinsko križarjenje z ladjo MSC Orchestra, ki nas bo popeljala do italijanskega mesta Bari, grškega Katakolona, Mikonosa, Pireja in v albansko mesto Sarande.

ČAS POTOVANJA: 8 dni/ 7 noči
ČAS ZA PRIJAVO: do zasedbe prostih mest
LADJAR: MSC
MESTO ODHODA: Benetke, Italija
VIZUM: ni potreben

PROGRAM POTOVANJA:
24.10.2020: BENETKE, ITALIJA;
Svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov se razteza prek številnih majhnih otokov v močvirni morski plitvini (laguni), na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja. Priporočamo vam ogled Doževe palače, cerkve sv. Marka, steklarske delavnice na otočku Murano ter plovbo skozi Benetke z gondolo. Med številnimi mostovi si oglejte tudi most vzdihljajev. Najvišja stavba v Benetkah je Campanile in meri 98,5 m. Na Campanile se lahko povzpnemo z dvigalom in občudujemo razgled daleč naokoli, na otoke Murano, Burano in seveda na trg sv. Marka. Popoldne vkrcanje na ladjo,
predviden odhod ladje ob 16.30.

25.10.2020: BARI – APULIJA, ITALIJA;
Bari je glavno mesto province Bari v italijanski deželi Apulija in pomembno pristanišče na jadranskem morju. Mesto ima prek 300 tisoč prebivalcev in ima dobro razvito industrijo, poleg tega pa je znano kot univerzitetno mesto. Zaščitnik mesta je Sv. Nikolaj, čigar baziliko si lahko ogledate na severu, v starem delu mesta. Tukaj si je vredno ogledati tudi katedralo San Sabino ter grad Barletta, ki je bil zgrajen za Frederika II. Takoj za starim mestnim obzidjem se nadaljuje moderni del mesta, v ozadju pa so industrijske četrti. Na jugu mesta se nahaja moderna četrt Murat, kjer se lahko sprehodite po obalni promenadi ali se odpravite po nakupih v ulicah Via Sparano in Via Argiro.

26.10.2020: KATAKOLON, GRČIJA;
Katakolon, ribiška vasica, je izhodiščna točka za ogled antične Olimpije, kjer so potekale olimpijske igre. Po kraju se imenujejo grške in moderne olimpijske igre, saj so se tu na štiri leta odvijale igre v čast bogu Zevsu. Tu lahko vidite ostanke templja, posvečenega boginji Heri, Zeusov tempelj in legendarni stadion.

27.10.2020: MYKONOS, GRČIJA;
Mikonos je grški otok, ki leži na severu Kikladov. Znan je po nočnem življenju, zato je na otoku ogromno barov in nočnih klubov, ter po čudovitih plažah. Najlepše plaže so na južnem delu otoka, kar nekaj pa jih velja za najlepše v Grčiji. Kljub svetovljanstvu pa je otok ohranil lepoto ter tradicijo Kikladov. Za kikladsko arhitekturo so značilne bele hišice z modro pobarvanimi okni, vrati in balkoni, bele cerkve z modrimi kupolami, zavite in stopničaste ulice, arkade ter hiše zgrajene ena na drugi. Mikonos je znan tudi po pelikanu ki se potepa po pristanišču in je maskota mesta.

28.10.2020: PIREJ – ATENE, GRČIJA;
Pirej leži v pokrajini Atika in je največje potniško pristanišče v Sredozemlju ter tretje na svetu z vidika potniškega prometa. Od Aten je oddaljen le 10 kilometrov, zato je odlično izhodišče za ogled grškega glavnega mesta. Mesto je znano predvsem po ostankih iz antične Grčije, ko so bile Atene središče umetnosti in filozofije.

29.10.2020: SARANDE, ALBANIJA;
Sarande je obalno mestece ob Jonskem morju v še vedno skrivnostni in eksotični deželi Albaniji. Slikovito mesto leži med rajskimi peščenimi plažami, čistim turkiznim morjem in visokimi planinami v ozadju. Destinacija ponuja tudi odkrivanje bogate naravne in kulturne dediščine daleč od standardnih uhojenih poti, tukaj namreč najdemo edinstveno mešanico civilizacij in kultur.

30.10.2020: DUBROVNIK, HRVAŠKA;
Dubrovnik je najjužnejše hrvaško mesto. V njegovi okolici vlada izrazita mediteranska klima in je poznan po nasmejanih in prijetnih ljudeh. Vsekakor ne zamudite sprehoda po glavni mestni ulici – Stradunu. Priporočamo ogled mestnega obzidja, ogled stolpa Minčeta, trdnjave Revelin ter trdnjave Lovrijenac.

31.10.2020: BENETKE, ITALIJA;
Predviden prihod ladje v Benetke je ob 08.30.

CENA

 

REDNA CENA (na osebo)

 

notranja kabina Bella

od 599 €

 

notranja kabina Fantastica

od 649 €

 

zunanja kabina z oknom

od 749 €

 

zunanja kabina z oknom Fantastica

od 849 €

 

zunanja kabina z balkonom Bella

od 949 €

 

zunanja kabina z balkonom Fantastica

od 1049 €

 

zunanja kabina z balkonom Aurea (vključen paket pijač Easy)

od 1349 €

 
Cena vključuje:
 • križarjenje po programu v izbrani kabini
 • dopolnjen polni penzion v času križarjenja
 • vse zabavne prireditve ter animacija v organizaciji ladjarja
 • kopanje v bazenih
 • dobro opremljen fitnes
 • pristaniške pristojbine (140 €/os.)
 • Kompasov vodnik
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje:

 • alkoholne in brezalkoholne pijače, ki jih naročite pri natakarjih ali v barih
 • fakultativni izleti (shore excursions)
 • nakupi v trgovinah na ladjah, storitve v frizerskem salonu
 • masaže ter ostale storitve v SPA-ju, savne
 • igre na srečo v ladijskih casinojih
 • storitve pri ladijskem zdravniku
 • napitnine za osebje (napitnine so obvezne in se v znesku 10 EUR na noč/osebo avtomatsko zaračunajo na vaš ladijski račun)

Doplačila na licu mesta:

 • napitnine za odrasle in otrok od 12. leta dalje prib. 10 €/os./noč
 • otroci 2 – 12 let prib. 5 €/os./noč
 • otroci do 2. leta ne plačajo napitnin

Napitnine se plačajo na ladji zadnji dan križarjenja na ladijski račun. Ladjar priporočeni znesek doda avtomatsko na vaš ladijski račun. Ali so napitnine obvezne ali ne je povsem v domeni ladjarja, ki lahko zadevo kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni.

Popusti:
 • otroci do 17,99 leta starosti kot 3. ali 4. oseba v kabini plačajo od 140 € na osebo.
 • cena za 3. ali 4. odraslo osebo v kabini, kat. Bella/Fantastica od 429 € na osebo.
Potovalni dokumenti:
 • slovenski potni list (veljaven mora biti vsaj še 6 mesecev od datuma odhoda)
 • vizum ni potreben
Organizirani izleti:
 • Ob dovolj velikem številu potnikov bo vodenje izletov v slovenskem jeziku. Natančne informacije o izletih vam bo podal vodnik na informativnem sestanku prvi dan na ladji. Najmanjše število prijavljenih potnikov na posamezni izlet voden v slovenskem jeziku je 20 (odraslih potnikov) pri izletih, ki vključujejo avtobusni prevoz. Izlete vodene v slovenskem jeziku, je potrebno plačati v gotovini vodniku prvi dan potovanja.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KOM