Prešernova ulica 2 , 3000 Celje, Delovni čas: ponedeljek-petek: 9-18h, sobota 9-12h, nedelje in prazniki: zaprto

MALTA – DEŽELA VITEZOV

Odhod: 29.april – 03.maj 2020 (5 dni/4 noči)

 1. DAN  29.4.(sreda): SLOVENIJA – MALTA – SLIEMA (nočitev)

Popoldan se boste zbrali na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, od koder boste poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledila vožnja do hotela. Sledi prijava v hotel, nočitev. 

 1. DAN (četrtek):  KRIŽARJENJE PO ZALIVU –  VALLETTA (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se boste vkrcali na ladjo ter si ogledali zaliv Slieme, St. Juliansa ter Vallette iz morske strani. Očaralo vas bo mogočno obzidje glavnega mesta, ki ga je stoletja varovalo pred sovražniki, ki so prihajali iz morja. Zapeljali se bomo tudi v Veliko pristanišče, ki je pod zaščito Unesca in kamor priplujejo številne križarke. Ob povratku se bomo z ladja-trajektom odpeljali do Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter arabske kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste kokatedralo Sv. Janeza (UNESCO, vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Sledi povratek do hotela. Nočitev.

 1. DAN (petek): MOSTA- MDINA – RABAT – VRTOVI SAN ANTON (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se bomo zapeljali do Moste, kjer si bomo ogledali katedralo (vstopnina vključena), z eno največjih kupol na svetu, ki je čudežno ostala nepoškodovana med bombardiranjem tekom 2. sv.v . Nato sledi vožnja do stare prestolnice Malte, Mdina – danes imenovana »Tiho mesto« (Silent city) bo očarala vsakogar. Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja, kjer so sedaj butični hoteli, ki gostujejo svetovne zvezde ter stolnico sv. Pavla. Sprehodili se boste po ulicah si ogledali nekaj znamenitosti ter si po želji privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. Pred ogledom katakomb (UNESCO, vstopnina vključena) v sosednjem Rabatu boste poizkusili še najboljše pastizzije na otoku (prigrizek). Sledi ogled palače in vrtov San Anton. Palača danes služi kot rezidenca predsednika Malte, zgrajena pa je bila za Antoinea de Paule, viteza reda Sv. Janeza, kasneje tudi velikega mojstra. Predvsem impresivni so vrtovi s številnimi skulpturami. Vrnitev do hotela in nočitev.

 1. DAN (sobota): GOZO – ODISEJEV OTOK  (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika.  Očaralo vas bo »notranje morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili se bomo tudi na ogledu delavnic domače in umetnostne obrti, kjer boste imeli možnost poizkusiti in nakupiti njihove  produkte. Postanek v glavnem mestu Goza, Victoriji, kjer se boste sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in mogoče tudi pomočili noge v morje v zalivu Xlendi, eni najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela. Nočitev.

 1. DAN (nedelja): PALAČA VERDALA – HAĐ DINGLI – MODRA JAMA- MARSAXLOKK- LETALIŠČE-SLOVENIJA (zajtrk)

Po zajtrku in odjavi iz hotela sledi vožnja na jug otoka do Verdala palače in vrtov Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.st kot lovišče velikih mojstrov in malteških vitezov, saj je okolica še edini ohranjen primarni gozd na Malti. Kasneje je služila kot zapor, tovarna svile, celo bolnišnica. Sedaj je državna poletna rezidenca, ki je v preteklosti gostila svetovne pomembneže, predvsem angleške kralje in kraljice, pa tudi Jospia Broza Tita.  Vožnja vas bo vodila do najvišje točke na Malti, klifov Dingli, od koder se odpira čudovit pogled na južno obalo otoka, zaščiten otoček Filfla, ki je bil nekoč testni poligon britanskih bombnikov, danes pa rezervat ptic. Vožnja do megalitskih templjev Hagar Qim, (UNESCO, vstopnina vključena), ki spadajo med najstarejša verska svetišča na Zemlji. Privoščili si bomo tudi foto postanek nad modro jamo ter v Marsaxxlokku občudovali številne pisane ribiške čolne »Luzzu« in uživali v zadnjem kosilu ob morju. Vožnja nazaj do hotela, prosto do transferja na letališče, predviden let prosti Sloveniji ob 23.30uri. 

Cena na osebo v hotelu 3*Superior – standardna soba:

529€ pri minimalno 45 potnikih

539€ pri minimalno 40 potnikih

549€ pri minimalno 35 potnikih

Cena na osebo v hotelu 3* Superior  – soba z balkonom:

559€ pri minimalno 45 potnikih

569€ pri minimalno 40 potnikih

579€ pri minimalno 35 potnikih

POPUSTI v agenciji:

 • otrok do 12 leta na dodatnem ležišču 15% popust,
 • 3. odrasla oseba na dodatnem ležišču 15% popust,

DOPLAČILA v agenciji:

 • prijavnina 12 € na prijavo,
 • enoposteljna standard soba 120€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz z letališkimi pristojbinami, let iz Ljubljane
 • Vključeno 23kg prtljage ter 10kg ročne prtljage
 • Avtobusni prevoz po programu na Malti in Gozu,
 • 4x Nastanitev z zajtrkom v hotelu 3* superior,
 • Slovenski vodnik,
 • 4 dni lokalno vodenje,
 • Zunanje oglede po programu,
 • Povratni trajekt na Gozo,
 • Vstopnine: sostolnica Sv. Janeza, tempelj Hagar Qim, katedrala v Mosti, katakombe, 
 • Križarjenje po zalivu,
 • Povratni trajekt do Slieme
 • Pastizzi prigrizek, 
 • Osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Stroške organizacije in DDV.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

BSL